Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna eski Devlet Başkanı Yanukoviç ve işadamı oğlu AB yaptırım listesine eklendi

Ukrayna eski Devlet Başkanı Yanukoviç ve işadamı oğlu AB yaptırım listesine eklendi


ENSAR NUR | TR724 STRAZBURG

Avrupa Birliği (AB), Rusya’da yaşayan Viktor Yanukoviç’in “Ukrayna’nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığının yanı sıra devletin istikrar ve güvenliğini tehdit eden eylem veya politikaları desteklemek veya uygulamaktan sorumlu” olduğuna kanaat getirerek, Ukrayna eski Devlet Başkanı’nı yaptırım listesine aldı.

AB’nin resmi gazetesinde dün yayınlanan açıklamada üye ülkeler, 2010-2014 yılları arasında Ukrayna Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Yanukoviç’in, Rus işgalinin Volodimir Zelenskiy’i devirmeyi başarması halinde Ukrayna’da iktidara geri dönmeyi planlamakla suçluyor.

Açıklamada, Viktor Yanukoviç’in Ukrayna’ya yönelik askeri saldırının ilk aşamalarında Ukrayna cumhurbaşkanını değiştirmek için özel bir Rus operasyonunun parçası olduğuna dikkat çekiliyor. Açıklamada ayrıca, Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov’un  Zelenskiy’den tüm yetkilerini Viktor Yanukoviç’e devretmesini istemesine de yer veriliyor.

Viktor Yanukoviç’in 49 yaşındaki işadamı oğlu Oleksandr da aynı gerekçeyle yaptırım listesine alındı.

Oleksandr’ın, Viktor Yanukoviç’in cumhurbaşkanlığı sırasında ve babasına yakın bir grup insanla olan kişisel bağlantıları sayesinde, bir dizi ticari çıkar elde ettiği ve büyük bir servet biriktirdiği vurgulandı. Ayrılıkçı grupların kontrolündeki Donbass bölgesindeki yakın ilişkileri sayesinde enerji, kömür, inşaat, bankacılık ve emlak sektörlerinde halen işlerini yürüttüğü ve babasının vatana ihanetine destek olduğunun altı çizildi.

Viktor Yanukoviç ve oğlu AB ülkelerinden vize alamayacak ve AB ülkelerinde sahip oldukları mal varlıkları dondurulacak.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version