Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tümör lenf bezlerine sıçradı; tutuklu Hakan Kanat’ın durumu ağırlaşıyor

Tümör lenf bezlerine sıçradı; tutuklu Hakan Kanat’ın durumu ağırlaşıyor


Tutuklu bulunduğu cezaevinde kansere yakalanan ve geçtiğimiz aylarda ameliyat edilen Hakan Kanat’ın durumunun ağırlaştığı öğrenildi. Eşi Nesli Kanat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Altı ay önce kanser teşhisi kondu, ameliyat oldu. Troid ve tükürük bezleri alındı. Fakat şu anda lenf bezlerinde de kanserli hücrelere rastlandı.” dedi. Kanat, tedavi sürecinde eşinin ‘infazının’ ertelenmesi talebinde bulundu.

15 Temmuz’dan hemen sonra 24 Temmuz 2016’da tutuklanmıştı Hakan Kanat. O günden bu yana cezaevinde. Kırşehir’de, kapatılan bir öğrenci yurdunda müdürlük yaptığı için suçlandı. Yaklaşık 6 ay kadar önce cezaevindeyken kanser teşhisi konuldu.

Ameliyat oldu. Troid bezleri ile tükürük bezleri alındı. Ancak tümörün lenf bezlerine sıçradığı tespit edildi. Hakan Kanat, 3,5 yıl kadar önce de uyku apnesinden ameliyat olmuştu.

Eşim Kanser hastası 6 yıldır Kırşehir’de tutuklu
Hasta tutukluların infaz erteleme hakkını neden vermiyosunuz @bybekirbozdag suçu olmadığı halde senelerdir eşimi sorgusuz sualsiz yatırıyosunuz hastayken bari düşün yakamızdan
KeyfiTutukluluk SonBulsun

pic.twitter.com/TEdz9b0OTK

— Nesli Kanat (@KanatNesli) August 10, 2022

Eşi Nesli Kanat, son paylaşımında eşinin durumunun iyi olmadığını anlattı. Şunları söyledi: “Eşim Hakan Kanat troid kanseri hastası. 70 aydır Kırşehir’de tutuklu. Eşime altı ay önce kanser teşhisi kondu, ameliyat oldu. Troid ve tükürük bezleri alındı. Fakat şu anda lenf bezlerinde de kanserli hücrelere rastlandı. Maalesef tekrar ameliyat olabilir. Ben eşimin bu zorlu süreçte cezaevinde yaşamasını istemiyorum. Kanserli hücrelerin farklı bir organa yayılmadan infazının ertelenip, sağlıklı bir ortamda tedavi olmasını istiyorum.”

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version