Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Trump’tan evinde el koyularak incelemeye alınan belgelerle ilgili bilirkişi talebi

Trump’tan evinde el koyularak incelemeye alınan belgelerle ilgili bilirkişi talebi


ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, FBI’ın Florida’daki evinde yaptığı aramada ele geçirilen belgelerin incelenmesinin bilirkişi atanıncaya kadar durdurulmasını talep etti. Florida’daki federal mahkemeye başvuran Trump’ın avukatları, FBI’ın iki hafta önce evinde yaptığı aramada el konulan materyallerden arama emri kapsamı dışında olanların iade edilmesini istedi. Yapılan başvuruda, Florida’daki konuttan toplanan delillerin incelenmesini denetlemek üzere bilirkişi olarak üçüncü taraf bir avukat atanana kadar federal yetkililerin delillerle ilgili çalışmasını durdurması istendi.

VOA’nın haberine göre Trump’ın avukatları yaptıkları başvuruda siyasetin adaletin uygulanmasını etkilemesine izin verilmemesi gerektiği belirtildi. Başvuru belgesinde “Donald Trump 2024 Cumhuriyetçi Parti Önseçimlerinde ve aday olmaya karar vermesi halinde 2024 başkanlık seçimlerinde açık ara bir numaralı aday ve 2022 ara seçimlerinde Trump’ın verdiği destek Cumhuriyetçi adaylar için belirleyici olmuştur” ifadeleri de yer aldı. Yapılan başvuruda FBI’ın 8 Ağustos’ta yaptığı arama “gereksiz bir baskın” olarak nitelendi, “Kanunların uygulanması Amerika’yı koruyan bir kalkandır. Siyasi amaçlarla bir silah olarak kullanılamaz” denildi.

Donald Trump’ın avukatı aracılığıyla evinde bir arama olduğu konusunda bilgi alır almaz şeffaflık talebinde bulunduğu ve bu gönüllü olarak her talepte iş birliği yapmış olmasına rağmen evinin neden basıldığını sorguladığı belirtildi. ABD basınına yansıyan haberlerde, FBI yetkililerinin evdeki arama sırasında güvenlik kameralarının kapatılmasını istediği, arama gizli belgeleri içereceği için bunun olağan bir talep olduğu ifade edilmiş, ancak kameraların buna rağmen kapatılmadığı bildirilmişti. Mahkemeye yapılan başvuruda avukatlar müvekkilleri Trump’ın “Halktan ne gizlemeye çalışıyorsunuz ve neden avukatımın yetkililerinizin yaptıklarını gözlemlemesine izin vermeyi reddettiniz?” sorularını yönelttiğini belirtti.

‘BİLİRKİŞİ ATANANA KADAR ELE GEÇİRİLEN BELGELERİ İNCELEMEYİN’

Trump’ın avukatlarının başvuruda, “Adalet Bakanlığı ve FBI’ın, Donald Trump’a bir başka ABD vatandaşından farklı bir muamele yapmaya hazır olduklarını gösterdikleri” iddia edildi ve mahkeme tarafından bir bilirkişi atanana kadar aramada ele geçirilen materyallerin incelenmesinin durdurulması istendi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version