Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Trabzon’un 8 şampiyonluğu olduğunu iddia eden Darphane: Özür dileriz, sehven oldu

Trabzon'un 8 şampiyonluğu olduğunu iddia eden Darphane: Özür dileriz, sehven oldu


Bastırdığı hatıra parasında Trabzonspor’un 2021/2022 sezonunda kazandığı şampiyonluğun kulübü 8. Süper Lig kupası olduğunu belirten Darphane, özür diledi.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ”sehven” 7. yerine 8. şampiyonluk yazıldığı belirtilirken, hatanın düzeltildiği bildirildi.

 

Yapılan açıklamada, “2021-22 Süper Lig şampiyonu Trabzonspor için basılan hatıra parada sertifika üzerinde sehven 7. şampiyonluk yazılması gerekirken 8. şampiyonluk yazılmıştır. Bu durum fark edildikten hemen sonra gerekli düzeltmeler yapılmıştır. Futbol camiası, taraftarları ve kamuoyundan özür diler bilgilerinize arz ederiz” denildi.

 

Darphane’nin açıklamasında sehven yerine sevhen yazılması dikkat çekti.

 

2010-2011 sezonu tartışmaları yeniden gündeme geldi

 

Darphane’nin, resmi olarak Fenerbahçe’nin şampiyon sayıldığı 2010-11 sezonunu da Trabzonspor’un şampiyonlukları arasında sayması ve bordo mavililerin ‘8’ şampiyonluğu olduğunu belirten hatıra parası bastırması tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

 

Fenerbahçe Kulübü ve yöneticileri, geçen aylarda yeniden yargılaması gerçekleştirilen Şike Davası’ndaki bütün suçlamalardan beraat etmiş ve Yargıtay tarafından da aklanmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinde 7 şampiyonluğa sahip olduğu belirtilen Trabzonspor Kulübü de, geçen sezon yaşadığı Süper Lig zaferi sonrası 8 şampiyonluk vurgusu yapmıştı.

 

Darphane’nin bastırdığı hatıra parası sonrası Fenerbahçeli taraftarlar tepkilerini sosyal medyada dile getirirken, konu kısa sürede en çok konuşulanlar arasına girdi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version