Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Til Temir’de 2 Süryani savaşçı yaşamını yitirdi


HABER MERKEZİ – Türkiye’nin dün Til Temir’e düzenlediği saldırılarda Süryani Askeri Meclisi’nin 2 savaşçısının yaşamını yitirdiği açıklandı. 

 

Süryani Askeri Meclisi,  Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’nin Til Temir’in köylerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıda 2 savaşçılarının yaşamlarını yitirdiğini açıkladı. 

Meclis tarafından yapılan açıklamada, Süryani ve Asurilerin Suriye topraklarında DAİŞ’e karşı verilen mücadeleye ortak olduğu ve Reqa ile Baxoz’un özgürleştirilmesine katıldıkları hatırlatıldı. 

 

Süryani Askeri Meclisi savaşçıları, Kuzey ve Doğu Suriye savaşının başından bu yana halkın  kazanımlarını korumak için ön cephede savaştıklarının belirtildiği açıklamada, Türkiye ve bağlı paramiliter güçlerin saldırılarında 2 savaşçılarının yaşamını yitirdiği ifade edildi. 

 

BM’YE ÇAĞRI

 

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Türk devleti, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) uluslararası anlaşmalarını ve kararlarını ihlal etmeye devam ediyor. Her gün sınır cepheleri bombalanıyor, kayıplar ve hasarlar meydana geliyor, binlerce kişi göç ediyor. Süryani Askeri Meclisi olarak şehitlerimize ve halkımıza, bölge halklarını koruyacağımıza, düşmanın daha fazla katliam yapmasına izin vermeyeceğimiz sözünü veriyoruz. Türk ordusu dün Til Temir’e bağlı Dirdara ve Qibor Qeracine köylerini bombaladı. Bombardıman sonucunda Süryani Askeri Meclisi’nin Yûsiv Muhsin Mitras ve Radî Mizel Osman adlı savaşçıları şehit düştü.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version