Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Taşkesenlioğlu’nun şirketi İBB’den 14 ihale almış

Taşkesenlioğlu’nun şirketi İBB’den 14 ihale almış


Halk TV’den İsmail Saymaz‘ın haberine göre Taşkesenlioğlu, 2013-2017 arasında İBB’den 14 ihale aldı ve bu ihalelerden toplam 1 milyon 575 bin 797 TL kazandı.

Yazısında “Taşkesenlioğlu, boşanma davası dilekçesinde, eski eşine nakit olarak verdiği 2.5 milyon dolara açıklık getirmiyor.

Bu serveti nasıl edindi?

Tarih, 2019’du ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, o yıl iki kez dolar bozdurma çağrısı yaptığı halde Taşkesenlioğlu, hangi gerekçeyle dövizde kaldı?” diye soran İsmail Saymaz, Taşkesenlioğlu’nun İBB adına ‘davranış ve iş geliştirme’, ‘kurumsal reorganizasyon’, ‘iş hayatında imaj yönetimi ve profesyonellik’, ‘şoförlük’, ‘saygı kuralları’ eğitimleriyle bir toplantının organizasyonunu yönettiğini belirtti. Habere göre Taşkesenlioğlu, AKP’li Zeytinburnu Belediyesi’nden de çok sayıda ihale aldı.

Taşkesenlioğlu, bu ihalelerin dördünü AKP’den milletvekili olduktan sonra almış. Taşkesenlioğlu, 2015’te milletvekili olmuştu.

TAŞKESENLİOĞLU’YLA İLGİLİ İDDİALAR

Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version