Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suçlama: Cemaate yakın bir gazetede ‘gazeteci olarak faaliyet göstermek’

Suçlama: Cemaate yakın bir gazetede ‘gazeteci olarak faaliyet göstermek’


İstanbul’da istihbarat ve terörle mücadele şube polisleri, Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 25 eve daha baskın düzenledi ve 9’unun kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirtilen 22 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin yurt dışına çıkma arayışı içerisinde oldukları, belirli aralıklarla adres değiştirerek ‘tedbir uyguladıkları’ ve başkalarının üzerine hatlar kullandıkları öne sürüldü.

Baskın sırasında evin çatısında yakalandığı iddia edilen M.C. isimli şahsın, mütevelli sorumlusu olarak görevler aldığı, gözaltına alınan F.İ. isimli şahsın ise Balıkesir, Kahramanmaraş ve İstanbul’da görevli polis memurlarından sorumlu olduğu iddia edildi.

İHRAÇ PROFESÖR, GAZETECİ, YAZILIM UZMANI, ÖĞRETMEN, POLİS…

İHA’da yer alan habere göre gözaltına alınan şahısların bazıları “Bylock” programı kullanıcısı olmak, Bank Asya’da hesap açtırmak veya bakiyelerini artırmak ve Kaynak Holding bünyesinde yer alan şirketlerde çalışmakla bazıları ise bölge talebe mesulü, büyük bölge talebe mesulü, mütevelli, dershanelerde öğretmen olmakla, bir kişi de ‘cemaate yakın basın kuruluşunda gazeteci olarak faaliyet göstermek’le suçlandı. Gözaltına alınanlar arasında ihraç profesör doktor, binbaşı, yüzbaşı, komiser, polis memuru, yazılım destek uzmanı ve öğretmenlerinden olduğu öğrenildi.

Baskın yapılan 25 evde bulunan 79 bin 830 TL, 7 bin 460 Amerikan Doları, 5 bin 45 Euro ile birlikte 171 Gram Altın, 10 adet Cumhuriyet Altını, 4 adet külçe gümüş, 22 adet çeyrek altın, 3 adet yarım altına el konuldu. Şahısların emniyetteki işlemleri sürüyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version