Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sophia Academy, ‘ilahiyat’ eğitimini sanal aleme taşıdı; ilmin kapısı ‘online’ aralanıyor

Sophia Academy, ‘ilahiyat’ eğitimini sanal aleme taşıdı; ilmin kapısı ‘online’ aralanıyor


2018 yılında kurulan Sophia Academy 3. yayın dönemi kayıtları başladı. Online ilahiyat eğitimi veren ve kar amacı gütmeyen Sophia Academy’nin temel amacı, İslam hakkında bilgi sunmak. Sophia Academy’nin Koordinatörü (Dekanı) Prof. Dr. Muhittin Akgül, çağın imkanlarını insanlık için kullanarak ilme kapı araladıklarını anlatıyor.

Vakfın internet sitesinde yapılan açıklamada, “Sophia Academy, farklı din ve kültürden insanlarla bir araya gelip, karşılıklı saygı ve barışı temin eden ortak çalışmaları yapmayı hedefleyen bir vakıftır. Sophia Academy farklı proje ve programlarla islam hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere doğru bilgi vermeyi hedefleyen bir kurumdur. Gerek 3 yıllık online ilahiyat sertifika programıyla, gerek farklı konu ve alanlardaki sertifika programlarıyla gerekse de Türkçe ve Hollandaca aylık tertip edilen konferanslarla İslam hakkında eğitici programlara ön ayak olmaktadır.” deniliyor.

KAYIT VE AYRINTILI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYABİLİRSİNİZ

https://academysophia.nl/online-ilahiyat/

20’DEN FAZLA ÜLKEDE EĞİTİM

Sophia Academy yaklaşık 3 yıldan fazladır Hollanda’da İslami ilimler konusunda eğitim veriyor. Covid-19 döneminde de vakfın faaliyetleri online olarak devam etti. Vakıf, 2020-2021 sezonunda 3 yıllık online ilahiyat sertifika programını başlatarak İslami ilimlerde uzman hocalarla öğrencileri buluşturdu. Üç sene önce ilk defa başlayan eğitime 20’den fazla ülkeden yaklaşık 140 civarında kayıt oldu.

AKADEMİK EĞİTİM VERİLİYOR

Bu eğitimdeki en temel amaç, İslami ilimlere meraklı öğrencilere 3 yıl içerisinde hem ilahiyat hem de sosyal bilimler sahasındaki bazı dersleri akademik bir tarzda sunmak. Online eğitimde bu yıl 3. döneme giriliyor. Kayıtlar başladı ve ilgi yüksek. Online ilahiyat eğitiminde 200 den fazla öğrenci, 20’den fazla alanında uzman akademik kadro bulunuyor. Ve bu rakam her geçen yıl daha da artıyor.

PROF. DR. MUHİTTİN AKGÜL: İSLAM TAHRİP EDİLDİ

Sophia Academy’nin Koordinatörü (Dekanı) olarak görev yapan Prof. Dr. Muhittin Akgül, İslam’ın özellikle son dönemde ciddi oranda tahrip edildiğini anlatıyor. Akgül, Sophia Akademy’nin bu konuda büyük bir boşluğu doldurmayı hedeflediğini söylüyor:

İLME KAPI ARALIYORUZ

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version