Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Son anket; 4 kişiden biri, ekonomiden ‘dış güçleri’ sorumlu tutuyor

Tayyip Erdoğan: Bırak TÜFE’yi, ne TÜFE’si; bu ülke toplu iğne üretemiyordu


Ekonomiden Erdoğan’ın sorumlu olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 50,5 olarak ölçülmüş.

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi, ‘Ekonomik kriz ve kaygılar’ araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre iki kişiden biri ‘mevcut ekonomik durumdan’ Erdoğan’ı sorumlu tutuyor. Araştırmanın dikkat çeken yanıtlarında biri de ‘dış güçler’ oldu. Katılımcıların yüzde 24,6’sı ekonomik krizin sebebinin ‘dış güçler’ olduğunu belirtti.

Katılımcılara, ‘Türkiye ekonomisinin mevcut durumunu düşündüğünüzde, bu durumun sorumluları aşağıdakilerden hangisidir?’ sorusunu soruldu. Katılımcıların yüzde 50,5 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomik krizin birinci sorumlusu olarak gördüklerini belirtti. Öte yandan katılımcıların yüzde 15,1’i ise ekonomi bakanları ve bürokrasiyi sorumlu tuttu.

Katılımcıların yüzde 9,8’i ise ‘Türkiye ekonomisinin mevcut durumunu düşündüğünüzde, bu durumun sorumluları aşağıdakilerden hangisidir?’ sorusuna ‘bilmiyorum’ yanıtını verdi.

İki seçmenden biri ekonominin mevcut durumunun sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu düşünüyor. pic.twitter.com/Ae38Btqizr

— Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi (@YoneylemSosyal) August 26, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version