Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Sokak Kedisi’ne saldıran 3 kişi serbest bırakıldı

MHP’lilerin tehdit ettiği ‘Sokak Kedisi’ saldırıya uğradı


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında sokak röportajı yaptığı için MHP’liler tarafından tehdit edildikten sonra silahlı kişilerin saldırısına uğrayan Ebru Uzun Oruç, saldırganların serbest bırakıldığını duyurdu.

Sokak Kedisi adıyla yaptığı sokak röportajlarıyla tanınan Ebru Uzun Oruç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda saldırıya uğradığını açıklamış ve “Bağdat Caddesi’nde eşim Barış Oruç ve ben 4 silahlı kişinin saldırısına uğradık. Durumumuz iyi merak etmeyin. Şu an Emniyet’ten çıktık” ifadelerini kullanmıştı.

#SeniSorduk serimizde MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’yi sorduk🎤🎥

Tamamı⬇️https://t.co/EnLZyUqDA3 pic.twitter.com/J9HnsGB9G2

— Sokak Kedisi (@sokakkedisitv) August 9, 2022

3 ŞÜPHELİ SERBEST

Ebru Uzun Oruç saldırı sonrası gözaltına alınan 3 şüphelinin serbest bırakıldığını açıkladı. Şüphelilerin serbest bırakılması sonrası Twitter hesabından paylaşımda bulunan Oruç, şu ifadeleri kullandı:

“Bizlere planlı ve kasten yapılan saldırıdaki failler yakalanmış olup, ifadeleri alınarak serbest bırakıldılar. Bilinmelidir ki, bu saldırı sadece Sokak Kedisi ekibine yapılmamış, halkın konuşma ve fikir özgürlüğü hedef alınarak, ülkemizdeki tüm basın mensuplarına yapılmıştır! Basının susturulması halkın söz hakkının elinden alınması demektir! Halkın söz hakkını gaspetmeye çalışan zihniyetle Sokak Kedisi ekibi olarak mücadele etmeye ve de halkın sesini, çok daha büyük bir kararlılıkla duyurmaya devam edeceğiz.”

Bilinmelidir ki, bu saldırı sadece Sokak Kedisi ekibine yapılmamış, halkın konuşma ve fikir özgürlüğü hedef alınarak, ülkemizdeki tüm basın mensuplarına yapılmıştır! Basının susturulması halkın söz hakkının elinden alınması demektir! #SokakKedisi

— Sokak Kedisi (@sokakkedisitv) August 15, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version