Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sedat Peker’in rüşvet ağı iddiaları yargıya taşındı: CHP’den suç duyurusu

Son dakika, sondakika


CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başkanlığındaki CHP heyeti Ankara Adliyesi’ne gelerek suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Sedat Peker Deli Çavuş isimli Twitter hesabından, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kız kardeşi Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı, Hürriyet Gazetesi Ekonomi yazarı Burak Taşçı’nın içinde olduğu yolsuzluk ağını ifşa etmişti.

Sedat Peker, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile kız kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sorunlarının çözümü için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti.

Sedat Peker ayrıca AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Berat Albayrak’ın ağabeyi Turkuvaz Medya Grubu Başkanvekili Serhat Albayrak’ın da rüşvet ağında olduğunu ileri sürmüştü.

Sedat Peker, “Eski SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun arkasındaki güç, kardeşi Erzurum Milletvekili olan Zehra Taşkesenlioğlu değildir, onun arkasındaki güç eski Enerji Bakanımız Berat Albayrak’ın abisi Turkuaz Medyanın başındaki Serhat Albayrak’tır” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başkanlığındaki CHP heyeti, Ankara Adliyesi’ne gelerek iddialara ilişkin suç duyurusunda bulundu. Erkek, adliye önünde yaptığı açıklamada savcıları göreve çağırdı.

”BEKA SORUNU HALİNE GELDİ”

Suç duyurusu sırasında Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması düzenleyen Erkek, AKP’ye yüklendi. Erkek açıklamasında şunları kaydetti: “İktidar olduklarında ‘3Y’ ile; yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele edeceğiz diyenler yeni ‘Y’ler eklediler; yozlaşma, yalan, yüzsüzlük. Çürüme ve yozlaşma o kadar büyüdü ki gerçek bir beka sorunu haline geldi. Cesaretle bu yolsuzluk ve rüşvet çarkının üzerine gitmek zorundayız. Yargı yürütmenin ağır tahakkümü altındadır. Cumhuriyet savcıları resen harekete geçemediği için buradayız. İlk seçimde iktidar olacağız ve bağımsız yargıyı tesis edeceğiz.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version