Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya’yı Eurovision’da temsil etmişti: Savaş karşıtı görüşleri nedeniyle tehdit alan şarkıcı Manija’nın konserleri iptal edildi

Rusya'yı Eurovision'da temsil etmişti: Savaş karşıtı görüşleri nedeniyle tehdit alan şarkıcı Manija'nın konserleri iptal edildi

Rusya’yı geçen sene Eurovision’da temsil eden şarkıcı Manija Sangin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini eleştirdiği için tehditleri alıyor ve konserleri iptal ediliyor. 

Rusya’yı 2021 Eurovision şarkı yarışmasında ‘Russian Woman’ şarkısıyla temsil eden şarkıcı Manija, ülkesinde zor günler geçiriyor.

BBC’de yer alan habere göre, Manija, daha öncesinde Moskova’nın işgal kararını “Rus vatandaşlarının isteklerine karşı” alındığını söylemişti.

Nişanlısı yarı Ukraynalı olan şarkıcı, bir Instagram paylaşımında ise “Barıştan başka hiçbir şey istemiyorum. Çocuklar, kadınlar, askerler orada ölüyor” yazmıştı. Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Manija, ‘savaşı durdurun’ ifadelerinin de yer aldığı ‘Asker’ isimli bir şarkı yayımlamıştı.

Habere göre, savaş karşıtı düşünceleri nedeniyle tehditler alan Manija, resmen olmasa da fiilen kara listeye alındığı için bu yaz düzenleyeceği birçok konseri iptal edildi. BBC’ye konuşan Manija’nın sözcüsü “O ve onun takımı birçok tehdit aldı” dedi.

Manila’nın henüz iptal edilmeyen konserlerinin iptali için sosyal medya üzerinden birçok paylaşım yapılıyor. Eylül ayında düzenlenecek ‘Aleksandrovskaya Fortress’ festivalinin organizatörleri, şarkıcının konser programından çıkarılması için “mail bombardımanına tutulduk” dedi ve ekledi: “Ancak biz Manija’nın duruşuyla, farklılığı ve çok kültürlülüğü kutladığımız festivalimiz arasında herhangi bir çelişki göremiyoruz.”

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version