Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya’da Putin’e isyan bayrağı açıldı: Dugin suikastini Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu isminde bir grup üstlendi

Rusya’da Putin’e isyan bayrağı açıldı: Dugin suikastini Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu isminde bir grup üstlendi


ENSAR NUR | TR724 HABER

Dün akşam Rus ideolog Aleksandr Dugin’in kızı Darya Dugina’nin ölümüyle sonuçlanan bombalı suikasti adı ilk defa duyulan Ulusal Cumhuriyet Ordusu isimli bir grup üstlendi. Suikastin ardından bugün bir manifesto yayınlayan grubun, Rus bürokrasisi içerisinde yer alan ve Putin rejiminden memnun olmayan bir klikten oluştuğu anlaşılıyor.

Grup manifestosunda Putin rejimine savaş açtığını duyururken, bu ilginç gelişme henüz teyit edilmedi.

Analist Kerim Has da bugün manifesto henüz yayınlanmadan önce yayınladığı videosunda, suikastin Rusya bürokrasisi içerisinde bir güç mücadelesi sonucu gerçekleşmiş olabileceğini dile getirmişti.

Manifestonun tamamı şöyle:

“Ulusal Cumhurı̇yet Ordusu’nun (NRA) 21.08.2022 Tarihli Açıklaması

Bizler, Rus aktivistler, askerler ve politikacılar, şimdi Ulusal Cumhuriyet Ordusu’nun partizanları ve savaşçıları, savaş çığırtkanlarını, soyguncuları ve Rusya halklarının zalimlerini yasadışı ilan ediyoruz!

Başkan Putin’i, Anayasayı değiştiren, Slav halkları arasında kardeş kavgasına yol açan ve Rus askerlerini gerçek ve anlamsız ölüme gönderen otorite gaspçısı ve askeri suçlu ilan ediyoruz. 

Bazıları için yoksulluk ve tabutlar, diğerleri için saraylar onun politikasının özüdür. 

Haklarından mahrum bırakılmış insanların tiranlara karşı isyan etme hakkına sahip olduğuna inanıyoruz.

Putin bizim tarafımızdan tahttan indirilecek ve yok edilecek!

Amacımız Rusya’nın ve komşularının yıkımını durdurmak, halkımızın zenginliklerini emen ve bugün ülke içinde ve dışında suç işleyen Kremlin işadamları grubunun faaliyetlerini durdurmaktır.

Rusya Federasyonu Hükümeti yetkililerini ve bölgesel yönetimleri gaspçının suç ortakları ilan ediyoruz – istifa etmeyenler tarafımızdan yok edilecektir.

Yolsuzluktan ve resmi makamlarla iletişimden para kazanan işadamlarını Yerli toprakların hainleri ve gaspçıların suç ortakları ilan ediyoruz. Tövbe etmeyen ve bu hükümete ve savaşına açıkça karşı çıkmayanların mallarının ve kendilerinin tarafımızdan yok edileceğini ilan ediyoruz.

Güvenlik güçleri mensuplarını gaspçılarla işbirliği yapan kişiler olarak ilan ediyoruz. Silahlarını bırakmayanlar ve omuzlarındaki kayışları çıkarmayanlar tarafımızdan yok edilecektir.

Askeri kargoları ve savaştan kazanç sağlayan ve savaşa mali destek verenlerin kargolarını imha edeceğimiz yasal hedefler olarak ilan ediyoruz.

Putin’i iktidara getiren Rusya’daki evlerin bombalanmasını hatırlıyoruz. Rejimin en iğrenç suçlarının hiçbirinde durmayacağını biliyoruz. Ve ilan ediyoruz: sadece bu hükümete karşı eylemler düzenleyeceğiz. Sivil hedeflere ve sivillere saldırmayacağız ve Putin’in silovikileri bu tür provokasyonlar yapar ve kayıpları bize atfederse – onlara inanmayın!

Rus ordusu askerlerini Gürcistan, Suriye ve diğer ülkelerden gelen kardeşlerimizi vurmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz.

Tüm Rusları saflarımıza katılmaya ve Putin hükümetinin rezil ettiği üç renkli bayrak yerine yeni Rusya’nın beyaz, mavi ve beyaz bayrağını dalgalandırmaya çağırıyoruz.

Mücadeleye hazır olanları örneğimizi izlemeye ve bu insanlık dışı, ikiyüzlü ve halk düşmanı rejimi yıkmaya çağırıyoruz!

Ne milliyeti ne de vatanı olan ve sadece para ve gücü seven kişiler tarafından işlenen savaş suçları nedeniyle Rusların tüm dünyada damgalanmaya başlamasının kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz.

Dünya Rusya’nın düşmanı değildir ve Rusya da insanlığın düşmanı değildir ve bunu eylemlerimizle kanıtlayacağız.

Çağrımıza uyan herkese koruma sağlayacağız.

Rejim değişikliği noktasına kadar programımızı yürüten herkes, gaspçının yasalarının öngördüğü sorumluluktan muaf tutulacaktır.

Zaferimizin ardından Putin rejimi tarafından yasadışı olarak mahkum edilen herkesi derhal serbest bırakacağız.

Rusya’da yaşayan tüm halklara özgürlük vereceğiz ve yeni bir toplum inşa edeceğiz – oligarkların olmadığı, yolsuzluğun olmadığı, memurların keyfiliğinin olmadığı, aşağılayıcı yoksulluğun olmadığı bir toplum.

Herkesin yaptığı iş için ödüllendirileceği bir toplum. Savaşların ve şiddetin olmadığı bir toplum.

İktidarın halka ait olacağı, vatandaşların kendi liderlerini seçeceği ve kendi kasaba ve köylerindeki yaşamı düzenleyeceği bir toplum.

Yöneticilerin kendi yücelikleri için insan hayatını feda etmedikleri, eğitime, tıbba ve bilimsel ilerlemeye odaklandıkları bir toplum.

Herkesin Rusya topraklarında doğmuş olmaktan gurur duyacağı ve bu topraklarda yaşamak isteyeceği bir toplum!

Çok yaşa Özgür Rusya!

Nerede olursanız olun, bizim gibi savaşın, bizimle birlikte savaşın, bizden daha iyi savaşın!

Vatanımızı pislikten temizleyelim! Zafer bizim olacak!”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version