Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Rusya ile barış görüşmeleri yapmanın şu an için mantıklı bir yanı yok’

‘Rusya ile barış görüşmeleri yapmanın şu an için mantıklı bir yanı yok’


AHMET KURU | BERLİN TR724

Almanya Dışişleri Bakanı Annalea Baerbock, Rusya’nın Ukrayna’da devam ettirdiği işgal ve saldırıları değerlendirdi. Rusya’nın saldırganlığına dikkat çeken Baerbock, bu tutum devam ettiği sürece bir barış diyaloğunu gerçekçi bulmadığını ifade etti.

İşgalle alakalı olarak Alman devlet televizyonu ZDF’ye açıklamalarda bulunan Baerbock, ”Rusya ile şu an için bir ‘insani yardım koridoru’ için bile anlaşmak mümkün değilken, barış görüşmeleri yürütmenin mantıklı bir tarafı yok.” dedi.

24 Şubat’ta başlayan Rus saldırısını engellemek adına Batı’nın elinden gelen her şeyi yaptığını vurgulayan bakan, Putin’in barışı engellemek adına her şeyi yaptığını ve 6 aydır hiçbir suçu olmayan bir ülkeyi yerle bir ettiğini söyledi.

Doğu Avrupa Ülkeleri ile İlişkiler Kötüleşti

Savaşın Alman dış politikasına etkileri hakkında da konuşan Annalea Baerbock, aylardır devam eden savaş ve bölgedeki yüksek tansiyonun, Almanya’nın Doğu Avrupa’daki komşuları ve müttefikleriyle ilişkilerini de kötü yönde etkilediğini dile getirdi: ”Doğu Avrupada’ki ortaklarımızla aramızdaki ilişkilerde hasar gören şeyler oldu ancak bu sadece son birkaç ayda olmuş bir şey değil, son yıllardaki politikaların da bunda etkisi büyük. Nord Stream 2 görüşmeleri ve hazırlıkları sırasında Baltık’taki ve Doğu Avrupa’daki komşularını ve onların endişelerini dinlemedik.”

Rus doğalgazını Almanya’ya taşıması planlanan boru hattı projesi, savaş ve gerilen ilişkiler sonrası durdurulmuştu.

Öte yandan geciken ve oldukça yavaş ilerleyen silah sevkiyatlarının da bölgedeki devletlerin Almanya’ya olan güvenini sarstığını belirtiliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version