Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya, Darya Dugina suikastinin failini açıkladı: Ukrayna ajanı, Mini Cooper’lı bir anne

Serbestiyet


Rusya’ya bağlı Federal Güvenlik Servisi, arabasına konan bombanın patlaması sonucu öldürülen Darya Dugina hakkında yaptıkları soruşturmanın sonuçlarını açıkladı. Rusya’ya göre saldırıyı Ukrayna özel kuvvetlerine bağlı Ukrayna vatandaşı 43 yaşındaki Natalia Vovk adındaki bir kadın düzenledi.

Açıklamaya göre Vovk, 23 Temmuz’da 12 yaşındaki Rus vatandaşı kızı Sofia Shaban ile birlikte Rusya’ya geldi ve Moskova’da Darya Dugina’nın yaşadığı apartmanda bir daire tuttu. Vovk, bu tarihten itibaren bir Mini Cooper kullanarak Natalia Vovk’u takip etti, 3 kez plakasını değiştirdi; Kazakistan, “Donetsk Halk Cumhuriyeti” ve Ukrayna plakalarını kullandı. Vovk, suikast günü kızıyla birlikte Dugin ailesinin de katıldığı Tradition Festivali’ne gitti, Dugina’nın arabasına yerleştirdiği bombaları uzaktan kumanda ile patlattı ve kızıyla birlikte Estonya’ya kaçtı.

https://serbestiyet.com/wp-content/uploads/2022/08/Le-FSB-a-publié-une-vidéo-avec-la-suspect-du-meurtre-de-DaryaDugina-lUkrainienne-Natalya-Vovk.-Les-images-montrent-comment-elle-est-entrée-en-Ru.mp4

RT Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, sosyal medyadan paylaştığı mesajında Natalia Vovk’un Estonya’da yakalanması için Rus gizli servisinin bu ülkede operasyon düzenlemesi gerektiğini söyledi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version