Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polisin kaçırdığı Alankuş’un cenazesi toprağa verildi


İSTANBUL- Ağrı’da çatışmada yaşamını yitiren Ulaş Alankuş’un cenazesi dini vecibeleri yerine getirilmeden polislerce kaçırıldı. Çok sayıda kişinin törene katılması engellenirken, cenaze Gazi Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

 

Ağrı’da yaşanan çatışma sonucu hayatını kaybeden Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDK) üyesi Ulaş Alankuş’un cenazesi, tören için Gazi’deki cemevine getirilirken polis tarafından kaçırıldı. Cenaze aracının önünü kesen polis, cenazeyi cemevine götüreceğini ileri sürerek aile bireylerini zorla araçtan indirdi.  

 

Sürücüyü rehin alan polis, cenazeyi Gazi Mezarlığı’na götürdü. Bu sırada cemevinin önünde bulunan kitle de ablukaya alındı. Duruma itiraz eden kitle ve avukatlar, valiliğin cenaze merasimine izin verdiğini belirtmesine rağmen polislerce törene katılması engelledi. 

 

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Cemevinin üzerinde bulunduğu İnönü Caddesi ise, zırhlı araçlarla ablukaya alındı. Uzun süre cemevi önünde bekleyen kitle, “Ulaş Alankuş ölümsüzdür”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganlarıyla polis barikatlarıyla önlerinin kesilmesine tepki gösterdi. Aralarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan’ın bulunduğu kitleye saldıran polis en az 10 kişiyi darp ederek gözaltına aldı. 

 

ALKIŞLI DESTEK

 

Gözaltılara tepki gösteren grup, “Emekçi Gazi halkı. Biz burada cenazemizi defnetmek istedik. Veda hakkı bile tanımayan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Cenazemizi kaçırdılar” derken, halk alkışlarla gruba destek verdi.

 

YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

 

Gazi Mezarlığı’na giden ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş’ın da aralarında yer aldığı çok sayıda kişi, mezarlık girişinde polis tarafından ablukaya alınarak engellendi. Engellemeler nedeniyle Alankuş, aile fertlerinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

 

 Defin işlemlerinin ardından mezarlık girişinde bulunan kitle, cemevine kadar yürüyüş düzenledi. Grubu cemevine girişine engel olan polis, kitle ve haber takibi yapan çok sayıda gazeteciyi de darp etti. HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da, polise sert tepki gösterdi. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version