Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pakistan’da sel felaketi sürüyor: Bine yakın kişi hayatını kaybetti

Pakistan’da sel felaketi sürüyor: Bine yakın kişi hayatını kaybetti


ENSAR NUR | TR724 HABER

Pakistan’da yıkıcı muson yağmurları felakete yol açtı. Yetkililerin açıklamasına göre,  ülkeyi teslim alan sellerde ölü sayısı bine yaklaştı, 33 milyondan fazla insan evlerini terk etti.

Yetkililer, Pakistan’ın büyük bölümünde yıkıcı muson yağmurlarının tetiklediği ani sellerin Haziran ayından bu yana yaklaşık bin kişinin ölümüne, binlerce kişinin yaralanmasına ve milyonlarca kişinin yerinden edilmesine neden olduğunu söyledi.

The Guardian gazetesinin aktardığı habere göre, yeni ölü sayısı, başbakan Şehbaz Şerif’in ölümcül sel felaketiyle mücadele için uluslararası yardım istemesinden bir gün sonra geldi.

Hükümet, Haziran ayında başlayan ve Pakistan’da hasara yol açmaya devam eden muson selleriyle başa çıkmak için acil durum ilan etti.

Ulusal Afet Yönetim Otoritesi’nin son raporunda Cuma gününden Cumartesi gününe kadar selle ilgili olaylarda 45 kişinin öldüğü belirtildi. Böylece Haziran ortasından bu yana ölenlerin sayısı 982’ye, yaralıların sayısı ise bin 456’ya ulaştı.

Pakistan’ın pek çok bölgesi erişilemez hale gelirken kurtarma ekipleri selden etkilenen bölgelerde mahsur kalan binlerce kişiyi tahliye etmek için mücadele ediyor. Ülkenin güneyinde bulunan Belucistan ve Sindh eyaletleri selden en çok etkilenen bölgeler.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda köprülerin, yolların ve otellerin sulara gömüldüğü ve insanların evlerini boşaltmak için koştuğu görülüyor. Eyalette kurtarma çalışmaları için ordudan yardım istendi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Asim Iftikhar’a göre Şerif’in uluslararası yardım çağrısına cevaben Birleşmiş Milletler 160 milyon dolarlık acil bir bağış çağrısı planladı. Sözcü Cuma günü yaptığı haftalık brifingde çağrının 30 Ağustos’ta başlatılacağını söyledi.

Birleşik Krallık hükümeti Pakistan’a acil destek olarak 1.5 milyon sterlinlik insani yardım fonu sağlayacağını açıkladı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version