Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pakistan’da muson yağmurları nedeniyle ölenlerin sayısı 1162’ye yükseldi

Pakistan'da muson yağmurları nedeniyle ölenlerin sayısı 1162’ye yükseldi


Fotoğraf: Reuters


Pakistan’da 14 Haziran’dan bu yana etkili olan muson yağmurları sebebiyle ölenlerin sayısı 1162’ye çıktı. Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA) verilerine göre, ülkede son 24 saatte 36 kişi öldü.

Ülke genelinde 14 Haziran’dan bu yana etkili olan şiddetli yağışlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 1162’ye çıktı, yaralananların sayısı ise 3554 oldu. Ülkedeki şiddetli yağışlardan 33,4 milyon kişi etkilendi.

Pakistan Planlama Bakanı Ahsan İkbal ülkeyi vuran sel felaketinin verdiği zararın ön hesaplamalara göre en az 10 milyar dolar olduğunu söyledi. İkbal “Selin maliyeti çok büyük olacak. Çok erken bir ön hesaplamaya göre 10 milyar dolardan fazla” dedi.

İLGİLİ HABER

Pakistan’daki tarihi sel felaketinin maliyeti açıklandı

Pakistan Planlama Bakanı ülkeyi vuran sel felaketinin verdiği zararın ön hesaplamalara göre en az 10 milyar dolar olduğunu söyledi.

Gelecek hafta ve aylarda ülkede ciddi bir gıda kıtlığının yaşanacağını söyleyen İkbal son facianın, 12 sene önce 2 binden fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan ülke tarihinin en ölümcül  sel felaketinden daha kötü olduğunu düşündüğünü de aktardı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version