Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özel’den Erdoğan’a ‘aynı gemideyiz’ yanıtı: Batan sizin saltanat geminiz

Özel'den Erdoğan'a 'aynı gemideyiz' yanıtı: Batan sizin saltanat geminiz


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hepimiz aynı Türkiye gemisinin içindeyiz” sözlerine tepki gösterdi. Özel, “Geminin direksiyonunda 20 yıldır oturan kişi ‘gemi su alıyormuş, hepimiz aynı gemideyiz.’ Sizin saltanat geminiz batıyor. Sizin iktidar geminiz, ülkeyi bir suç örgütü gibi yönettiğiniz suç geminiz batıyor” ifadelerini kullandı.

‘‘SEN BİLEMEZSİN HER ŞEYİ BEN BİLİRİM’ DİYEN BİR ANLAYIŞ…’

CHP’li Özel’in konuşmasında şunları söyledi:

“Tayyip Bey, kabine sonrası açıklama; terk ettiği bir metaforu yeniden kullandı. Ne dedi? ‘Hepimiz aynı Türkiye gemisinin içindeyiz, bu gemi hızla yol alırsa kazanan hepimiz olacağız, bu gemi güvenlik gibi ekonomi üzerinden açılan deliklerden de su alarak batarsa hepimiz boğulacağız.’ Şimdi kendileri için her şey yolundayken hiç öyle bir şey demiyor. O zaman bütün muhaliflere düşman hukuku. Neredeyse muhalif olduğu zaman Almanlar, Yahudilere ne yapıyorsa onu yapacak. Hepimiz teröristiz. Hepimizin cezalandırılması lazım. Kadınlara ters kelepçe, çocukları cop, gaz, toplanmak yasak, eylem yasak, üniversiteye kayyum, belediye başkanı seçersin kayyum, ‘sen bilemezsin her şeyi ben bilirim’ diyen bir anlayış…

‘BU İNSANLARIN GEMİLERİ YOK’

İşler yolundayken; siz gemilerdesiniz, gemiciklerdesiniz. Hepinizin güzel gemileri var. Bu insanların gemileri yok. Bu insanlar çoluğunun çocuğunu almış lastik botun içinde boğulmama mücadelesi veriyor. Fındık kabuğunun içinde, ceviz kabuğunun içinde yüzdürmeye çalışıyor bu insanlar. Siz paraları, pulları, ihaleleri her şeyi alırken gemidesiniz kimseyi gözünüzün gördüğü yok. Ondan sonra gemi su almış batıyor.”

TAM TİTANİK’İN ORKESTRASI’

Özel, “Geminin direksiyonunda 20 yıldır oturan kişi ‘gemi su alıyormuş, hepimiz aynı gemideyiz.’ Bir de bunların yandaş medyası var. Tam Titanik’in orkestrası, gemi battıkça daha yüksek sesle bağırmaya başlıyorlar. Herkes terörist herkes hain bir onlar vatansever. Öbür taraftan bir tane de soytarısı var. ‘Aman kaptana bir şey olursa hepimiz perişan oluruz.’ Koşuşturuyor, etrafta onu anlatıyor, millet battı, bitti gitti zaten” diye konuştu.

‘SİZİN SALTANAT GEMİNİZ BATIYOR’

 Sizin geminiz batarsa, sizin saltanat geminiz batıyor diyen Özel, “Sizin iktidar, geminiz, bir ülkeyi bir suç örgütü gibi yönettiğiniz o kendi suç geminiz batıyor. Vatandaşa bir şey olmaz, neden olmaz? Ülkeyi kurup da ‘elbet benim vücudum bir gün yok olacak, toprak olacak ama bu cumhuriyet ilelebet payidar kalacak’ diyen biri var. O yüzden biz biliyoruz ki sizden de kurtuluruz ama bir şekilde kurtuluruz” dedi.

‘HEPİMİZ KURTULACAĞIZ. SİZ GİDECEKSİNİZ’

Özel son olarak şunları ifade etti:

“Bir de son kelimeye dikkat edelim. Diyor ki, ‘hepimiz boğulacağız.’ Öyle boğulma, moğulma yok. Hepimiz kurtulacağız. Siz gideceksiniz, herkes kurtulacak. Milleti öyle bir korkuya alet ederek, iktidar giderse, ‘hepinizi batırırım, ben gidersem sizi de aşağı çekerim’ öyle bir şey yok.”(ANKA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version