Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ölüm orucundaki Gökhan Yıldırım, 233 gün sonra yoğun bakıma kaldırıldı

Ölüm orucundaki Gökhan Yıldırım, 233 gün sonra yoğun bakıma kaldırıldı


Ankara Sincan Kadın Cezaevi’nde tutuklu olan eski öğretmen Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın ölüm orucu devam ediyor. Balaç ölüm orucunun 239’uncu gününde iken, Yıldırım ise 233’üncü gününde devam ediyor. Sağlık durumları gün geçtikçe kötüleşen Balaç 45 kiloya düşürerken, Yıldırım ise 41 kolaya kadar geriledi.  Yıldırım geçtiğimiz çarşamba günü yoğun bakıma kaldırıldı.

‘İNFAZIN ÜÇ AY ERTELENMESİ UYGUNDUR’

Gazete Duvar’dan  Ferhat Yaşar’ın haberine göre; Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde Gökhan’a, hastane tarafından, “İnfazını halen geçiremez, resmi sağlık kuruluşlarının mahkumlara ayrılan bölümlerinde yerine getirilmesi hayati tehlike arz eder. Ceza İnfaz Kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremez. İnfazın 3 (üç) ay süre ile ertelenmesi uygundur” raporunu verdi. Ancak buna rağmen Yıldırım tahliye edilmedi.

‘YOĞUN BAKIM SERVİSİNE GÖTÜRÜLDÜ’

Yıldırım’ın avukat Seda Şaraldı, bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulundu. Yıldırım’ın şu anda Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde olduğunu, çarşamba yarım gün kadar mahkûm koğuşunda tutulduğunu belirten Şaraldı, müvekilinin daha sonra yoğun bakım servisine götürüldüğünü söyledi.

‘BİR AN ÖNCE TAHLİYE EDİLMESİ GEREKİYOR’

Gökhan’ın yoğun bakım servisinde tecrit altında tutulduğunu aktaran Şaraldı, “Yoğun bakımda olduğu için refakatçı kabul edilemez deniliyor ama yoğun bakımda olmak Gökhan’ın veya bizim talebimiz değil. Abisinin görüşmesi engelleniyor. Ben kısıtlı görebiliyorum. Hatta odasında abisine el salladığı bir pencere vardı. Gökhan’ın buradan abisine el salladıklarını fark ettikten sonra Gökhan’ın odasını değiştirdiler. Pazar günleri telefon günleriydi ama telefon arızalı diyerek bugün Gökhan’ın ailesiyle görüşmesine izin vermediler. Gökhan bir an önce tahliye edilmesi gerekiyor. Ve taleplerinin karşılanması gerekiyor” dedi. 

Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın talepleri şöyle:

Dijital delillerle gizli tanık ve itirafçı tanıklarla yürütülen yargılamalara son verilsin.

Keyfi disiplin cezalarına son verilsin.

 Hasta mahpuslar serbest bırakılsın.

 Hapishanedeki kitap, dergi kısıtlamalarına son verilsin.

Hapishanedeki sohbet hakkının eksiksiz uygulanması.

Yozlaştırmaya karşı mücadele edenlere verilen cezalar iptal edilmeli.

Tarafımıza verilen hapis cezaları iptal edilmeli.

Halkımızın hak ve özgürlükler adalet mücadelesi engellenmemeli.

Ağırlaştırılmış müebbet infaz yasası tutsaklar lehine değiştirilmeli.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version