Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ölü sayısının 32’ye çıktığı Libya’da BM’den acil ateşkes çağrısı

Ölü sayısının 32'ye çıktığı Libya'da BM'den acil ateşkes çağrısı


Birleşmiş Milletler (BM), Libya’nın başkenti Trablus’un mahallelerine sıçrayan silahlı çatışmaların ardından ‘acil ateşkes’ çağrısı yaptı. BM açıklamasında, çatışmaların sivil nüfusun yoğun olarak yaşadığı mahallelerde yaşandığı ve acilen ateşkes ilan edilmesi gerektiği kaydedildi.

İLGİLİ HABER

Trablus’ta çatışma: 23 ölü, 140 yaralı

Libya’nın başkenti Trablus’ta iki silahlı grup arasında şiddetlenerek devam eden çatışmalarda ölü sayısının 23’e, yaralı sayısının da 140’a çıktığı bildirildi.

Trablus’ta silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalardaki can kaybına ilişkin açıklama yağan Libya Sağlık Bakanlığı, 32 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığını aktardı. BBC’nin aktardığı habere göre çatışmalar sırasında ölenler arasında genç komedyen Mustafa Baraka’nın da olduğu belirtildi.

Trablus’ta günlerdir Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve Tobruk parlamentosunun başbakan olarak atadığı Fethi Başağa’ya bağlı güçlerin, karşılıklı olarak askeri yığınak yaptığı bildiriliyordu.

Cumartesi günkü çatışmalarda, Başkanlık Konseyi’ne bağlı “İstikrar Destek Birliği” ile Fethi Başağa’ya yakınlığıyla bilinen Libya Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı askerler karşı karşıya geldi.

Çatışmaların ardından Libya Savunma Bakanlığı Askeri Savcılığı’nın Fethi Başağa hakkında yakalama emri çıkardığı öğrenildi.

Başağa ise yaptığı açıklamada, Trablus’ta yaşanan olaylardan Başbakan Abdulhamid Dibeybe’yi ve hükümet yetkililerini sorumlu tuttu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version