Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ODTÜ engel tanımadı: Devrim Stadyumu’nda mezuniyet


ANKARA – Gelenekselleşen ODTÜ mezuniyet töreni, kayyım Rektör Verşan Kök’ün tüm engellemelerine rağmen Devrim Stadyumu’nda yapıldı.  

 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) geleneksel olarak her yıl Devrim Stadyumu’nda yapılan mezuniyet töreni, bu yıl da engellemelere rağmen yapıldı. ODTÜ’nün kayyım rektörlüğü tarafından 7 Temmuz 2022 tarihinde öğrencilere atılan bir e-posta ile mezuniyetin “güvenlik sebebiyle” Devrim Stadyumu’nda gerçekleştirilmesine izin verilmeyeceği belirtilmişti. “Mezuniyetten de Devrim’den de vazgeçmiyoruz” diyen ODTÜ’lü öğrenciler, keplerini bu yıl da Devrim Stadyumu’nda fırlattı.

 

ODTÜ kayyım rektörü Verşan Kök’ün katılmadığı mezuniyet töreninin gerçekleştiği stadyumun girişine “Mansur Yavaş elini ODTÜ ormanından çek”, “Atanmış rektörleri ve kararlarını kabul etmiyoruz, mücadeleden vazgeçmiyoruz” pankartları asılırken, “Sınıfın yanında Sosyalizmin yolunda”, “Kayyım ne kadar hile bilirse ODTÜ’lü o kadar yol bilir”, “Ben senin olmadığın her yerde yeşillenirim. Rant yoluna hayır”, “Adlarımız parklarla değil bizlerle yaşasın istiyoruz. İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz”, “ODTÜ’ye puanımız yetti kiralara paramız yetmiyor”, “Rant: İki yazar tek film” pankartları ile “TÜİK’e göre ortalamam 6,33”, “Ben ODTÜ’ye girdiğimde Dolar üç buçuk liraydı”, “Bizi soyanlar yoksul ve göçmen değil buralı ve zengin” dövizleri taşındı. Törende ayrıca Gülistan Doku’nun yer aldığı “Gülistan Doku nerede?” yazılı bir döviz taşındı.  Törende sık sık, “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” ve “Gençlik gelecek, gelecek Sosyalizm” sloganları atıldı.

 

Öğrenciler, tören öncesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın devam ettirdiği “Rant Yolu” projesinin içeriğinin paylaşıldığı, “ABB açıklamalarıyla manipüle ediyor” başlıklı bir bildiri dağıttı. Bildiride ABB’nin eski başkanı Melih Gökçek döneminde başlatılan ve Yavaş döneminde devam ettirilen projeye ilişkin “İki yazar tek film” benzetilmesi yapıldı.

 

PANKART ENGELLENDİ

 

ODTÜ kampüs girişlerinde Güvenlik şube polisleri Genel Bilgi Toplama Sistemi (GBT) taraması yaptı. Matematik bölümü öğrencilerinin taşıdığı “Denklemi çözmek için ilk önce KÖK’ten kurtulun” yazılı bir pankartın da kampüse girişi engellendi.

 

Birinci derece aile yakınları dışında katılımın engellendiği mezuniyetten, renkli görüntüler de yansıdı. Eşli Danslar Topluluğu (EDT) farklı kültürlere ait danslar sergileyerek mezunlara ve ailelerine keyifli bir şölen sundu. 

 

‘KARARLARI KABUL ETMİYORUZ’

 

Törende ilk olarak ODTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik 2022 mezunu Burcu Şekerzade söz aldı. Sözlerine “Atanmışların davet edilmediği törenimize hoş geldiniz” diyerek başlayan Şekerzade, rektörlük tarafından atılan mezuniyete ilişkin e-mailin ardından örgütlenme sürecini aktardı.

 

Mezuniyetin öğrenci ve mezun dayanışmasıyla gerçekleştiğinin altını çizen Şekerzade, “Bizler atanmış rektörleri de üniversitenin bileşen hukuku dışında kalan kararları da kabul etmiyoruz. 2019’da şenliğimizi kazanırken ‘olanak yoksa biz varız’ demiştik. Bugün mezuniyetimizden şenliğimize bizim dışımızda alınan kararların karşısında, dayanışmamızla ve mücadelemizle var olmaya devam edeceğimizi bir kez daha gösterdik” dedi.

 

Mezuniyet töreni, öğrencilerin Devrim Stadyumu yürüyüşüyle devam ediyor.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version