Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

O savcı meslekten ihraç edildi: Çok sayıda masum insanı ‘cemaat soruşturması’yla tehdit etmişti

O savcı meslekten ihraç edildi: Çok sayıda masum insanı ‘cemaat soruşturması’yla tehdit etmişti


Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon kapsamında polislere uyuşturucu kuryeliği yaptırdığı ortaya çıkan terör savcısı Osman Yarbaş meslekten ihraç edildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) İkinci Dairesi, uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüphelilerle bağlantılı olduğu ileri sürülen ve görevden uzaklaştırılan savcı Osman Yarbaş’ın meslekten çıkarılmasına karar verdi.

Edinilen bilgiye göre, Konya merkezli uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüphelilerle bağlantılı olduğu iddia edilen savcı Osman Yarbaş hakkında Adalet Bakanı ve HSK Başkanı Bekir Bozdağ’ın talimatı üzerine Kurul tarafından inceleme ve soruşturma başlatıldı.

HSK İkinci Dairesi 11 Mayıs’ta savcı Osman Yarbaş’ı tedbiren görevden uzaklaştırdı.

Yürütülen inceleme ve soruşturma kapsamında elde edilen delilleri değerlendiren HSK İkinci Dairesi Yarbaş’ın meslekten çıkarılmasına hükmetti.

TUTUKLANMIŞTI

Konya merkezli iki uyuşturucu operasyonu kapsamında 4’ü polis 14 zanlının tutuklandığı soruşturmada adı geçen ve Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK) görevden uzaklaştırılan Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş, geçtiğimiz ay Adana’da tutuklanmıştı.

CUMHURİYET SAVCISI, UYUŞTURUCU BARONU OLMUŞ

Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 30 Ekim 2021’de bir araçta 24 kilo 600 gram eroin ele geçirdiği operasyonun şüphelisinin, Adana’da daha önce narkotik ekibinde görev yapan polis memuru C.A. olduğu tespit edilmişti.

Tutuklanan zanlıyla bağlantılı kişileri tespit etmek için başlatılan çalışmalarda ise C.A’nın uyuşturucuyu taşıdığı aracın Adana’da görevli savcı Osman Yarbaş’a ait olduğu bilgisine ulaşılmıştı.

Osman Yarbaş’ın 5 Temmuz’da Konya merkezli Adana, Van, Hakkari ve Antalya’da düzenlenen ikinci operasyon kapsamında tutuklanan 13 şüpheli arasındaki polislerden M.B.Y. ile de Antalya’ya gittiği belirlenmişti.

HSK 2. Dairesi, 11 Mayıs’ta savcı Osman Yarbaş’ı görevden uzaklaştırmış, yürütülen inceleme ve soruşturma çerçevesinde HSK müfettişlerince Osman Yarbaş’ın meslekten ihracı teklif edilmişti.

WHATSAPP YAZIŞMALARINDA SKANDAL ORTAYA ÇIKMIŞTI

Yarbaş’ın WhatsApp yazışmalarında çok sayıda masum insanı ‘cemaat soruşturması’yla tehdit ederek milyonlarca lira rüşvet aldığı ortaya çıkmıştı.

Uyuşturucu baronu Osman Yarbaş’ın hiçbir suçu olmayan insanları uyduruk gerekçelerle ‘suçlu’ gösterildiğini ortaya koyan skandal yazışmalardan biri şöyle:

Savcı: Sen ara doktoru. De ki geldin mi Adana’ya diye sert konuş.

Örgüt üyesi: Hafta içi gelemem diyor hafta sonu geleyim diyor.

Savcı: İzin alıp gel deseydin. Senin keyfini mi bekleyeceğiz deseydin.

Örgüt üyesi: O zaman geleyim dedi. Yalnız çok para istiyorsunuz diyor. 100 bine çok diyor. Daha 400 bile demedim.

Savcı: İster ver ister verme diye söyle. 400’ü söyleseydin ya.

Örgüt üyesi: Ne kadar süre verelim parayı toplaması için.

Savcı: Net ol. 400’ü de söyle. Gelmezse neler olabileceğini anlat. İhraç olacağını falan.

Örgüt üyesi: Anlattım. 400 imkânsız diyor.

Savcı: Bu kaşınmaya başladı gibi. Para lazım ya 100 bini alsak mı?

Örgüt üyesi: Konuştum abi param yok açılsın dava dedi.

Savcı: Açarız biz de.

Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon kapsamında polislere uyuşturucu kuryeliği yaptırdığı ortaya çıkan terör savcısı dün tutuklanmıştı. Savcının tutuklanmasıyla birlikte 4’ü polis olmak üzere 15 kişi tutuklanmış oldu. Çete üyesi kurye polis memurunun otomobilinde 25 kilo eroin ele geçirilmişti.

.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version