Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Nureddin Nebati’nin konuşması sızdı: Otomobilde ÖTV’yi artırmayı konuştuk

Nurettin Nebati’nin yeğeni THY’ye atandı; ikramlardan sorumlu olacak


İktidarın, otomobilde talebi kısmak için ‘ÖTV’ artışına gitmeyi düşündüğü ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin internete sızan Ümraniye’deki bir konuşmasında, “‘ÖTV artırımına mı gitsek’ dedik bu Genel Başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) yanlış anlamış bizi; yanlış dinlemiş. ‘ÖTV indirilecek’ dedi. ‘ÖTV indirilecek’ deyince de millet araba almamaya başladı. Almamaya devam etsin. (Gülüşmeler)” diyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta yaptığı sıfır araç alımlarında ÖTV indirimi yapacağını dair açıklaması iktidarın tepkisini çekmişti. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasından sonra iktidar ve yandaşları, iktidarın zaten ÖTV’de yeni bir düzenleme yapmayı planladığını, Kılıçdaroğlu’nun da bunu haber alarak önceden açıkladığını söylemişti.

ALMAMAYA DEVA ETSİNLER!

Ancak bugün internete sızan bir video söz konusu açıklamaları yalanlar nitelikte. Ümraniye’de katıldığı bir toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobilde ÖTV indiriminin aksine, artırmayı düşündüklerini anlatıyor. Şunları söylüyor: “‘ÖTV artırımına mı gitsek’ dedik bu Genel Başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) yanlış anlamış bizi; yanlış dinlemiş. ‘ÖTV indirilecek’ dedi. ‘ÖTV indirilecek’ deyince de millet araba almamaya başladı. Almamaya devam etsin. (Gülüşmeler) Mahmut, biz kendi aramızda demedik mi ‘Ya şu ÖTV’yi artıralım da şeyi biraz kıralım.’ Kimden dinlediyse, nasıl dinlediyse çıktı hemen apar topar…”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version