Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Nureddin Nebati, Kılıçdaroğlu’nun ‘KKM’ açıklamalarını hedef aldı: Vatanseverlikten uzak

Nurettin Nebati’nin yeğeni THY’ye atandı; ikramlardan sorumlu olacak


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun KKM’ye ilişkin sözlerine cevap verdi. Nebati, Kur Korumalı Mevduat Hesabı’nın (KKM) finansal istikrarı temin etmek ve makroekonomik dengeleri sağlamlaştırmak amacıyla devreye alındığını söyledi.

 

KKM uygulamasıyla temel hedefleri olan finansal istikrarın sağlandığını savunan Nebati, vatandaşların tasarruflarını milli para birimi olan Türk lirası cinsi hesaplarda tutmalarının özendirilerek döviz talebinin sınırlandırıldığını ileri sürdü.

Sayın @kilicdarogluk, Kur Korumalı Mevduat Hesabı (KKM) finansal istikrarı temin etmek ve makroekonomik dengeleri sağlamlaştırmak amacıyla devreye aldığımız uygulamalardan biridir.

— Dr.Nureddin NEBATİ🇹🇷 (@NureddinNebati) August 9, 2022

Nureddin Nebati’nin paylaşımları şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne’deki konuşmasında, “KKM, ekonominin kalbine yerleştirilmiş bombadır diyorlar. Bomba değil atom bombası. Buradan KKM sahiplerine yani bir avuç kişiye sesleniyorum. Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar öyle döviz garantisi falan yok. Türkiye sömürge değil.” demişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version