Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Nureddin Nebati duyurdu; dar gelirliler için iki yeni destek geliyor

Nurettin Nebati’nin yeğeni THY’ye atandı; ikramlardan sorumlu olacak


Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, dar gelirliler için iki yeni destek için çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Merkez Bankası’nın kredi düzenlemesine ilişkin de konuşan Nebati, “Bu adımla faizlerde gerileme hedeflendi. Büyük ihtimalle kredi faizlerinin Merkez Bankası faiz oranlarına yakınsayacağı konusunda beklentimiz var.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dar gelirliler için iki yeni destek için çalışmaların tamamlandığını ve yakında açıklanacağını duyurdu. NTV’de katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları cevaplayan Nebati, Merkez Bankası’nın kredi düzenlemesine ilişkin de konuştu. Nebati, “Bu adım ile faizlerde gerileme hedeflendi. Merkez Bankası ile ticari kredi faiz oranlarında makas açılmış durumda. Yüzde 23’e kadar faiz oranlarını kullanan finansal sektör karşılık ayırmasına gerek yok. Yüzde 23’ü aşarsa yüzde 20’lik bir zorunlu karşılık var. Yüzde 29’u aşarsan yüzde 90’lık yeni bir menkul kıymet koyacaksın. Bankalar pazartesi itibarıyla menkul kıymetlere olan ilgilerini artırdılar.” ifadelerini kullandı.

Bireysel kredilere ilişkin de açıklamalarda bulunan Nebati, “Bireysel kredilerle ilgili kullanımda sıkıntı olacağına ihtimal vermiyoruz. Amacımız yatırımların artırılması yönünde kredi vermek, öbür tarafta da bireysel tüketicilerin her türlü desteğini sağlama için geri adım söz konusu olmayacak.” dedi. Nebati’nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZISosyal konut projesinde ayrıntılar belli olmaya başladıSONRAKİ YAZIe-Devlet üzerinden en çok bu isimler değiştirildi: Yunis, Memet, Rabiye, Hava, Firdes…

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version