Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Muhalefetten Peker’e ‘suç duyurusu’ desteği; gözler Cumhuriyet savcılarında

Peker rüşvet çarkını ifşa etmişti: Serkan Taranoğlu Twitter hesabını kilitledi


| TR724 ÖZEL  

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in son yolsuzluk ve rüşvet ağı açıklamaları büyük yankı uyandırdı. Peker’in iddialarına göre aralarında Saray’da danışmanlık yapanların da bulunduğu birçok isim sermaye piyasasında ‘rüşvet ağı’ kurarak iş insanlarına baskı kurdu. Bugüne kadar muhalefetten aradığı desteği bulamayan Sedat Peker’in son paylaşımları siyasi partiler de harekete geçirdi. CHP, Gelecek Partisi ve DEVA, ‘Saray’a uzanan rüşvet ve yolsuzluk ağıyla ilgili iddialara ilişkin hafta içinde suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar Sedat Peker’in iddialarına ilişkin hiç bir girişimde bulunmayan Cumhuriyet savcılarının ne yapacağı merakla bekleniyor.

Sedat Peker, ‘Deli Çavuş’ isimli Twitter hesabından, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Serkan Taranoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı’nın adının geçtiği, bir ‘suç örgütü’ iddiasında bulundu.

SPK’dan Saray’a uzanan rüşvt ağını belgeleriyle ifşa oldu. Normal şartlarda hiç bir suç duyurusuna gerek kalmadan Cumhuriyet Savcılarının res’en soruşturma açması ve delillere dayanan iddiaları derhal araştırması gerekiyor. Zira Sedat Peker’in açıklamalarında adı geçen iş insanı Mine Tozlu da kendisinden söz konusu ‘rüşvet kanalıyla’ para istendiğini bizzat doğruladı. Tozlu, “SPK başkanıyla görüşmek için talep ettiği her görüşmeyi reddedip malum rüşvet kanalına yönlendirdiler.” dedi.

PARA VERMEDEN BU İŞ OLMAZ!

Tozlu, katıldığı televizyon programında ise şunları söyledi: “Ali Fuat Bey (SPK’ya) başkan olduğunda kendisiyle sermaye artırımı başvurum hakkında randevu talebinde bulundum. Hiçbir şekilde bana bir randevu verilmedi. Bunun üzerine araya giren kişiler bana Zehra ile görüşmem gerektiğini, onun ilgilendiğini söylediler. Erzurum’a gittim. Zehra hanımla görüştüm. Ankara’ya dönünce bana haber yolluyorlar, ‘Para vermeden bu işler olmaz’ diyorlar.”

HÜRRİYET YAZILAR IKALDIRDI, TARANOĞLU HESABI KİLİTLEDİ

Sedat Peker’in ifşalarının ardından Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu twitter hesabını kilitledi. Peker’in açıklamalarının üzerinden 24 saat geçti. Şu ana kadar adı geçenlerden bir kişi bile iddiaları yalanlamadı. Hürriyet Gazetesi, rüşvet aldığı ileri sürülen ekonomi yazarı Burak Taşçı’nın yazılarını apar topar siteden kaldırdı. Peker, Adana merkezli bir oluşumun, bazı iş insanları hakkında Taşçı’ya haber yaptırdığını öne sürmüştü.

MUHALEFET BU KEZ HAREKETE GEÇTİ

Sedat Peker, bugüne kadar pek çok iddiada bulundu; yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma, uyuşturucu ticareti konusunda zaman ve mekan vererek ifşaatlarda bulunmuştu. Ancak hiç bir cumhuriyet savcısı söz konusu iddialarla ilgili kılını kıpırdatmadı. Ancak bu kez Sedat Peker, muhalefetten aradığı desteği buldu gibi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaptığı paylaşımda, “Pazartesi parti örgütümüz suç duyurusunda bulunacak. Vatan kurtaran savcı ve hakim, haydi göreyim sizi; hem konser falan değil, konu SPK…” ifadelerini kullandı.

Pazartesi parti örgütümüz suç duyurusunda bulunacak. Vatan kurtaran savcı ve hakim, haydi göreyim sizi; hem konser falan değil, konu SPK… Gençler sakın birbirinize düşmeyin! Hakaret falan değil mesele. Sizi kavga ettirmek istiyorlar çünkü paraya tapıyorlar. Paratapar bunlar.

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) August 27, 2022

ARINMA ZAMANI

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Yeter artık! #SavcılarNEREDE ? Gün arınma zamanı. Son iddialar yolsuzluğun kişisel ve tekil bir nitelikten çıkarak sistemi tümüyle kuşattığını göstermektedir. İddiaların odağındaki isimler, derhal görevlerinden istifa etmeli, savcılık harekete geçmeli. Teşkilatlarımıza da sesleniyorum, size gelen benzeri tüm şikayetleri hiçbir kriter gözetmeksizin Genel Merkez Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu’muza derhal yönlendirin ve mutlaka savcılıklara suç duyurularında bulunun.”

Yeter artık! #SavcılarNEREDE ?

Gün arınma zamanı.

Son iddialar yolsuzluğun kişisel ve tekil bir nitelikten çıkarak sistemi tümüyle kuşattığını göstermektedir.

İddiaların odağındaki isimler, derhal görevlerinden istifa etmeli, savcılık harekete geçmeli.

— Ahmet Davutoğlu (@Ahmet_Davutoglu) August 27, 2022

DEVA Partisi’nin hukukçu isimlerinden Mustafa Yeneroğlu da Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı: “Yargının şu anda iktidarın hizmetinde olduğunu biliyoruz. Ancak tarihe not düşmek adına Sedat Peker’in bugün yaptığı açıklamalarda adı geçen kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Elbette bir gün bu rezilliklerin peşine düşen sorumlu savcılar çıkacaktır.”

Yargının şu anda iktidarın hizmetinde olduğunu biliyoruz. Ancak tarihe not düşmek adına Sedat Peker’in bugün yaptığı açıklamalarda adı geçen kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız.

Elbette bir gün bu rezilliklerin peşine düşen sorumlu savcılar çıkacaktır.

— Mustafa Yeneroğlu (@myeneroglu) August 27, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version