Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meral Akşener’den KHK çıkışı: İnsanlar açlığa mahkum edilmemeli

Meral Akşener’den KHK çıkışı: İnsanlar açlığa mahkum edilmemeli


İYİ Parti lideri Meral Akşener, KHK’lılarla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Akşener, beraat etmiş, takipsizlik almış, haklarında soruşturma olmayan KHK’lıların özlük haklarının iade edilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda bir çalışma yaptıklarını anlatan Akşener, “Bu insanlar açlığa mahkum edilmemeli. Ergenekon ve Balyoz davalarında cezaevine girenlerin özlük haklarında belli kesintiler olmuş ama özlük hakları devam etmiş. 12 Eylül’de abim eziyet gördü ama ben çalışmaya devam ettim.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karar TV’de Taha Akyol ve Elif Çakır’ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’nun olası Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili, “Güçlü bir ihtimal, ortak aday olabilir.” sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Elbet. Fikri takip önemli. 6 genel başkanın bulunduğu masanın cumhurbaşkanı seçmesi gerektiğini söyleyen Sayın Kılıçdaroğlu. Aday olma konusunda bir problemi yok insanların, Sayın Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere. O masada hakikaten oybirliği ile bir aday çıkar.” değerlendirmesinde bulundu.

ORTAK ADAYDA ANLAŞAMAMA İHTİMALİ VAR MI?

Ortak adayda anlaşamama ihtimalinin sorulması üzerine Akşener, “Ben böyle bir ihtimali görmüyorum. Tek ve ortak aday çıkarılmasının yolunu kolaylaştırabilmek, bu konudaki sözlerimin samimiyetini ispatlayabilmek için 2021 Eylül’ünde Halk TV’de ‘Ben aday değilim’ dedim.” ifadesini kullandı.

İNSANLAR EKMEĞE MUHTAÇ EDİLMEMELİ

Meral Akşener, KHK’lılara yönelik hukuksuzluklara da dikkat çekti. Haklarında soruşturma açılmamış olanların, takipsizlik verilen ve beraat etmiş olan KHK’lıların özlük haklarının verilmesi gerektiğini söyledi. Akşener’in açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version