Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kudüs’te otobüse saldırı: 8 kişi yaralandı

Kudüs'te otobüse saldırı: 8 kişi yaralandı


İsraill’in geçen hafta hava saldırılarıyla 3 gün boyunca Gazze’de siviller ve İslami Cihad liderleri dahil 40’tan fazla kişiyi öldürmesinin, Gazze’den de İsrail’e 1000’den fazla roket atılmasının ardından ilan edilen ateşkes sonrası bölgede tansiyon yüksek. 

İsrail polisi dün gece Kudüs’teki Ağlama Duvarı yakınlarında, kutsal alanı görmeye giden hacıların olduğu otobüse ve bir başka otomobile yönelik silahlı saldırıda 8 kişinin yaralandığını duyurdu.

Yaralılar arasında doğum yapmak zorunda kalan haamile bir kadının olduğu ayrıca  başıyla boynundan yaralanan bir kişinin  sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu  açıklandı. Bebeğin sağlıkk durumunun ciddi ancak kstabil olduğu belirtildi.

Yaralılar arasında ABD vatandaşlarının da olduğu duyuruldu.

26 YAŞINDAKİ SALDIRGAN TESLİM OLDU

Saldırı sonrası olay yerinden kaçan Doğu Kudüs sakini 26 yaşındaki Filisitinli Amir Sidavi ise 6 saat sonra teslim oldu.

Haaretz’in aktardığına göre polis, Sidavi’nin daha önce bıçaklı saldırıdan 5 yıl hapis yatmasına karşın herhangi bir örgüt bağlantısı olmadığını ve saldırıda tek başına hareket ettiğini düşündüklerini açıkladı.

İsrail Başbakanı Yair Lapid saldırganın teslim olmasındaan önce yaptığı açıklamada “sivillere herhangi bir zarar veren saldırılar karışan herkes bedelini ödeyecek” dedi.

Saldır, İsrail’in Şafak Operasyonu verdiği saldırıyla 40’tan fazla kişiyi Gazze’de hedef almasının ardından geldi. İslami Cihad 12 üyesinin saldırıda öldüğünü açıklarken Filistinli sağlık yetkilileri ölenlerin geri kalanların tamamının, 17’si çocuk olmak üzere sivil olduğunu duyurmuştu.

Olay sonrası Hmas, İslami Cihad ve El Aksa Şehitleri Tugayı saaldırıyı öven açıklamalar da bulundu ancak saldırının sorumluluğunu üstlenmedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version