Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Koç: Cezaevindeki her ölüm için Adalet Bakanı’nı sorumlu tutacağız


AĞRI – Patnos L Tipi Cezaevi yönetimi, STÖ ve HDP temsilcilerinden oluşan heyetin görüşme talebini kabul etmezken, Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, hasta tutukluların başına gelebilecek olumsuz bir olayda Adalet Bakanı’nın sorumlu tutacaklarını söyledi. 

 

Van Barosu, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk Komisyonu yetkilileri ile HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç’un da aralarında olduğu bir heyet, Patnos L Tipi Cezaevi’nde yaşanan hak ihlallerini incelemek üzere cezaevi kampüsüne gitti. Heyetin görüşme talebini kabul etmeyen cezaevi yönetimine yapılan basın açıklamasıyla tepki gösterildi. 

 

‘TEDAVİ HAKLARI ENGELLENİYOR’

 

Heyet adına cezaevi önünde açıklama yapan Koç, cezaevlerinde birçok hak ihlalinin yaşandığını söyledi. Patnos L Tipi Cezaevindeki hak ihlallerini hatırlatan Koç, “Muhalif gazeteler tutuklulara verilmiyor, yemeklerin az ve kötü olması, suların kirli olması nedeniyle tutuklular hasta oluyor. Yine cezaevindeki hasta tutuklularının tedaviye erişimi engelleniyor. Cezaevi yönetiminin bazı tutuklulara yönelik tehditkar eylemleri olduğuna dair ciddi şikayetler ve raporlar var. Burada onlarca hasta tutuklu var. Bu tutukluların tedavi hakkı engelleniyor. Buna ilişkin onlarca önerge verdik ama Adalet Bakanlığı buna cevap vermedi” dedi.

 

‘YASA TANIMAZ BİR YÖNETİM VAR’

 

İktidarın yasa tanımaz tavrının cezaevi yönetimine de yansıdığını belirten Koç, “Biz heyet olarak birkaç gün önce randevu istememize rağmen bize randevu vermediler, bizimle görüşmek istemiyorlar. Burada hak ihlallerinin olduğunu ve bir şeylerin saklandığını çok iyi biliyoruz. Biz asla bu işin peşini bırakmayacağız, gözümüz ve kulağımız burada olacak. Buradaki hak ihlallerini Türkiye ve dünya kamuoyuna bildireceğiz” diye konuştu.

 

‘CEZAEVLERİ ÖLÜM EVLERİNE DÖNÜŞMÜŞ’

 

Cezaevlerinde son 8 ayda 44 tutuklunun hayatını kaybettiğini hatırlatan Koç, “Cezaevleri ölüm evlerine dönüşmüş durumdadır. Burada meydana gelecek olan ve sağlık hakkına ulaştırılmayan hasta tutukluların başına gelebilecek olumsuz bir olayda biz, infaz savcılığını, Adalet Bakanını sorumlu tutacağız” dedi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version