Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşiyor, kimse farkında değil

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşiyor, kimse farkında değil


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Niğde’deki grup toplantısında konuşuyor.

Konuşmasının başında ekonomik krize değinen Kılıçdaroğlu, sözü yine ‘beşli çete’ olarak nitelendirdiği holdiblere akıtılan mali kaynaklara getirdi, “Kul hakkı yiyenlerle hesaplaşmayacağız” dedi: 

“Kaynakları beşli çeteye veriyorlar. Beşli çetelerden alıp millete tamamını vereceğiz. Kul hakkı yiyenlerle asla helalleşmeyeceğiz. Yüce yaradanın huzuruna bile kul hakkıyla kimse çıkamaz. Biz sevgi ve barış çerçevesinde kucaklaşacağız, helalleşeceğiz. Birbirimize merhamet edeceğiz. Bunların yaptığı gibi paraları alıp bir avuç rantiyeye vermeyeceğiz.”

KUR KORUMALI MEVDUAT’IN YÜKÜ: 60 MİLYAR 500 MİLYON LİRA

Türk Lirası’nın dözviz karşısında erimesini engellemek için gündeme alınan ‘Kur Korumalı Mevduat’ sistemini de eleştiren Kılıçdaroğlu, cumhuriyet tarihinin en büyük servet transferinin yapıldığını savundu:

“Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşiyor, kimse farkında değil. Geniş kitlelerden, milyonlardan gelir bir avuç kişiye transfer ediliyor. Kur korumalı mevduat sahipleri parayı getirip yatırıyorlar dolar garantisi var, faiz garantisi var, vergi almayacağım diyor, ucuz kredi vereceğim diyor. Peki buradan milletin sırtına 6 ayda yüklenen para ne kadar? 60 milyar 500 milyon lira. Taş atıp kolu yorulmadan, bir tek alınteri damlatmadan 60 milyar 500 milyon lira para veriyorsunuz. Faiz düştü diyorlar, kimin faizi düştü? Bankaların faizi düştü. Bütün bunların tamamını masaya yatırıp değerlendireceğiz.”

‘EYT’LİLERİN SORUNUNU ÇÖZ KARDEŞİM’

CHP Lİderi, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) durumuna da dikkat çekti, hükümete seslendi: 

“EYT konusunda aylardır çalışıyorlar, bu kadar beceriksiz bir hükümet görmedim. Devlette liyakati bitirdiler. EYT sorununu çöz kardeşi.

Ayrıntılar geliyor … 

İLGİLİ HABER

Kılıçdaroğlu: Sabırla sandığı bekleyip, demokratik yollarla haramilerin saltanatına son vereceğiz

Niğde’de halkla buluşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Ben beşli çetelerin adamı değil, alın teri dökenlerin adamıyım” dedi ve seçimler için iddialı konuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version