Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kazanın görgü tanıkları anlattı: Önlem alınmadı, TIR’lar aşırı yüklü


MARDİN – Derik’teki kazada hayatını kaybedenlerin defin işlemleri devam ederken, görgü tanıkları ilk olaydan sonra önlem alınmadığını ve TIR’ların yasal sınırların üzerinden yük taşıdığını kaydetti. 

 

Mardin’in Derik ilçesinde dün Cengiz Holding’e ait Eti Bakır Fabrikası’ndan yük taşıyan bir TIR’ın neden olduğu kazaya müdahale etmeye gidenlere aynı yükü taşıyan başka bir TIR’ın çarpması sonucu 20 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden bir kısmının cenazeleri Derik Şehir Mezarlığında defnedilirken, diğer cenazelerin defin işlemleri de devam ediyor. Ağıtlar arasında yapılan defin işlemleri sırasında birçok kişi fenalık geçirdi. Hayatını kaybedenlerin yakınları, feryatlar eşliğinde mezarlıkta bulunurken, kılınan cenaze namazlarının ardından defin işlemleri yapılıyor.

 

HDP’Lİ BEŞTAŞ: BÜYÜK BİR KATLİAM

 

Defin işlemlerine Mardin ve çevre illerden gelen binlerce kişi katılırken, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay ve HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da mezarlıkta defin işlemlerinde bulunuyor. HDP’li heyet ailelerle görüşerek başsağlığı dileklerini iletirken, ailelerden bilgi alan Beştaş, yaşanan olay için “Büyük bir katliam” dedi.

 

GÖRGÜ TANIKLARI: İLK KAZADAN SONRA ÖNLEM ALINMADI

 

Devam eden cenaze töreninde olayın görgü tanıkları ise Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuştu. Tanıklar, ilk olay öncesi önlem alınmadığını belirtirken, ikinci TIR’ın çarpmasının ardından arkadan gelen 2 TIR’ın da son anda durdurulduğunu belirterek, facianın daha da büyümesinin bu şekilde engellendiğini söyledi. 

 

Görgü tanıklarından Selma Özcan, ilk olaydan sonra kendisinin hastaneye yöneldiğini ancak bir anda ikinci TIR’ın geldiğini belirterek, “Çok hızlı bir şekilde geldi. Cenazeler yerdeydi. O sırada anons yapıldı. Herkesin kenarı çekilmesi istendi. İki TIR’ın daha geldiği söylendi. ‘İki TIR daha frenleri patlamış geliyor’ denildi. Aralarında yarım saat vardı. Önlem alınsaydı bu olay olmazdı yani. Derik’te büyük bir katliam yaşandı” ifadelerini kullandı.

 

‘TIR’LAR AŞIRI YÜKLÜ’

 

Kazada hafif yaralanan isimlerden HDP’li Belediye Meclis üyesi Nurettin Gökalp da, ilk kazadan sonra olay yerinden cenaze çıkarmaya başladıklarını dile getirerek, bir anda ikinci TIR’ın geldiğini gördüklerini söyledi. Her iki TIR’ın da Cengiz Holding’ten çıkan TIR’lar olduğunu kaydeden Gökalp, “TIR’ları aşırı yüklüyorlar. Bu katliam oldu. İkinci kazada yaklaşık 18 insan katledildi. Devlet ne güvenlik alıyor, ne tedbir alıyor. Bu konuyu da dikkate almak gerekiyor” dedi. Gökalp, üçüncü tırın olaya yakın bir yerde durdurulduğunu da sözlerine ekledi. 

 

MA / Ahmet Kanbal

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version