Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Katledilen çocuklar için UNICEF binası önünde eylem


ANKARA –  Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’de yaptığı saldırılarda gerçekleşen çocuk ölümlerine dikkat çekmek için UNICEF önünde eylem yapan TJK-F, UNICEF’e bir an önce harekete geçme çağrısı yaptı.

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) Türkiye’nin, Kuzey ve Doğu Suriye’de yaptığı saldırılarda gerçekleşen çocuk ölümlerini protesto etmek için Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) önünde eylem gerçekleştirdi. Paris’te, UNICEF binası önünde bir araya gelen TJK-F üyeleri, ellerinde katledilen çocukların fotoğraflarının yanı sıra “Türk devleti katliam yapıyor”, “Rojava’yı koru” pankartları taşıdı. “Türk drone saldırısında dört çocuk öldü haberiniz var mı” sesleri yükselirken, TJK-F adına yapılan açıklamada çocuk ölümlerine dikkat çekildi.  “Katil Erdoğan”, “Faşist Türk devleti Kürdistan’dan defol”, “Jin jiyan azadî” sloganlarının atıldığı eylemde, “Suriye’nin kuzeyinde, Birleşmiş Milletler (BM) destekli bir kız eğitim merkezi, Türk savaş uçağı tarafından bombalandı. 4 öğrenci hayatını kaybederken, bazıları ağır olmak üzere 11 öğrenci de yaralandı. Bu vahşi ve tüm uluslararası yasalara aykırı saldırı, savaş suçu teşkil etmektedir, halkımıza yönelik soykırım saldırısıdır, DAİŞ tarafından işlenen vahşetin devamıdır” denildi. 

Saldırılara “dur” denilmesi için harekete geçilmesi çağrısı yapılan eylemin sonunda, katledilen çocukların fotoğrafları UNICEF binasının önüne bırakıldı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version