Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Karamollaoğlu: Seçimlere giderken cami cemaatine saldırılar olabilir

Karamollaoğlu: Seçimlere giderken cami cemaatine saldırılar olabilir


T24 Youtube kanalında Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, yoğun gündemi değerlendirdi.  Karamollaoğlu, imam-hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle tutuklanan müzisyen Gülşen’in söylediklerinin tasvip edilemeyeceğini, ancak tutuklanma kararının da çifte standart olduğunu söyledi. Karamollaoğlu, seçimlere doğru giderken dini hassasiyetler üzerinden bir provokasyon yapılacağı endişesi taşıdığını açıklarken, CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısının “ülkede barış ve huzurun tesisi açısından önemli olduğunu” vurguladı.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN HELALLEŞME SÖYLEMİ ÜLKE BARIŞI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Programda Saadet Partisi’nin Altılı Masada CHP ile biraraya gelmesinden rahatsızlık duyanlar olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, “Barış ve huzur istiyorsak farklı düşünen insanlarla konuşabilmeliyiz” dedi. Karamollaoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “kendi partisi içinden de direnç görerek” gündeme getirdiği “helalleşme” çağrısının “ülkede barış ve huzurun tesisi açısından çok önemli gördüklerini” vurguladı.

PEKER’İN İDDİALARI

Karamollaoğlu, “muhafazakârlar CHP’ye oy vermez” inancı konusunda “bir olguyu yok saymakla o olgunun ortadan kalkmayacağı” görüşünü dile getirdi, ancak CHP konusundaki bu yargının “düne nazaran zayıfladığını” belirtti. Karamollaoğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in “bir kısmı suç mahiyetindeki iddialarının incelenmesi gerektiğinin” altını çizerken, sessizliğin “hayret verici” olduğunu, “soruşturma durumunda iktidarın kendisinin zarar göreceği endişesi mi taşıdığı” sorusunun gündeme geldiğini kaydederek, “Demek ki savcılar hükümetin etkisi altında” diye konuştu.

‘SEÇİME GİDİLİRKEN BENZER OLAYLAR ARTACAK DİYE ENDİŞE EDİYORUM’

Seçimlere gidilirken cami cemaatine yönelik saldırılar olabileceğini dile getiren Karamollaoğlu, “AKP hükümetinin ciddi yanlışlıkları var. Ama doğrudan doğruya mesul olanları tenkit edeceğinize İslam’a saldırmaya kalkarsanız bundan büyük gaflet olmaz, AKP’nin lehine de daha mükemmel bir hava oluşmaz. En çok şahit olduğum şey bu husus. Benzer olaylar ileride artacak diye endişe ediyorum. Yani belli kesimlerin cami cemaatine yönelik birtakım saldırıları olabilir. Geçmişte yapılanlar olabilir. Bir yerde bir hata yapılıyor, hatayı yapana değil İslam’a saldırılıyor. Bu sefer de camiye giden insan bu saldırıyı kendisine yapılmış olarak görüyor ve onun karşısına çıkıyor. İlerde bu konularda bir provokasyon olmasından korkuyorum” görüşünü dile getirdi.

‘FETÖ’YÜ KİM BİZİM BAŞIMIZA MUSALLAT ETTİ; AKP İLE İTTİFAKLARI VARDI’

Karamollaoğlu, suçluluğu, terör örgütü ile iltisakı kanıtlanmamış KHK mağdurlarının durumunu es geçemeyeceklerini, mağduriyetlerin giderilmesi konusunda Altılı Masa’da bir ittifak olduğunu belirtirken, “Burada ilginç olan durum şu; bu FETÖ’yü kim bizim başımıza musallat etti; AKP ile ittifakları vardı” dedi. AKP iktidarıyla işbirliği içinde emniyette, yargıda ve devletin çeşitli kademelerinde örgütlenen Gülen cemaatinin “hiçbir zaman kendileriyle samimi bir ilişki içine girmediklerini” vurgulayan Karamollaoğlu, Millet İttifakı iktidarında, FETÖ’nün AKP iktidarı döneminde elde ettiği imkânlara kavuşacağını düşünmenin doğru olmadığı mesajını verdi. 

‘KAZANILMIŞ HAKLARDA GERİYE GİDİŞİ KABUL ETMEYİZ’

Karamollaoğlu, “endişeli muhafazakârların AKP iktidarı giderse kazanımlarını kaybedecekleri kaygısı taşıdıkları” konusundaki yorumlar, “Sözgelimi başörtüsü konusunda, sözgelimi imam-hatip okulları konusunda adımlara rıza gösteremeyiz, eski hataların tekrarına rıza göstermemiz mümkün değil. Toplumun belli kesimlerini rencide edecek şeylere müsaade etmeyiz ” karşılığını verdi.

 

 

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version