Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İyon Denizi’nde mahsur kalan Kürt mülteciler kurtarıldı

İyon Denizi'nde mahsur kalan Kürt mülteciler kurtarıldı


Çoğu İran’ın Serdeşt kentinden olan 83 Kürt göçmeni taşıyan tekne Yunanistan tarafından kurtarılarak yük gemisiyle karaya gönderildi.

K24’e konuşan gazeteci Piştiwan Caf, “Yunan karasularında mahsur kalan göçmenleri büyük bir yük gemisi kurtardı ve önümüzdeki saatlerde en yakın Yunan limanına gönderilmeleri bekleniyor” dedi.

Caf, “Göçmenler arasında çocuklar ve kadınlar var. Sağlık durumları stabil ve herkes güvende” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER

Ne yemek, ne su var: 83 Kürt mülteci Yunanistan’daki İyon Denizi’nde mahsur

İran ve Irak’tan siyasi mültecilerin olduğu tekne İyon Denizi’nde kurtarılmayı bekliyor. Yunanistan Sahil Güvenliği gıdası ve suyu olmayan mültecilere yardımı reddetti.

Çoğunluğu Kürt, 83 mülteciyi taşıyan bot, Yunanistan’dan İtalya’ya geçmeye çalışırken İyon Denizi’nde mahsur kalmıştı. Yarısından fazlası çocuk ve kadın olan ayrıca aralarında hastaların bulunduğu mülteciler4 gündür yolda olduklarını ve dün öğle saatlerinde teknelerinin motorunda çıkan arıza sonucu mahsur kaldıklarını söylemişti. 

+GercekNews’a konuşan teknedekilerin bir yakını mültecilerin çoğunun siyasi sebeplerle göç ettiklerini ve iki gündür su ve gıdaya erişimi olmadıklarını aktarmıştı.

Dünden beri Yunanistan makamlarını bilgilendirdiklerini aktaran  mülteciler kurtarılmaya dönük hiçbir girişimin olmadığını ve sadece Yunanistan Sahil Güvenliğine ait iki botun  arada sırada çevrelerinde dolandığını anlatmıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version