Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İtalyan karikatürist cenazesi 7 yıl sonra çuval içinde babasına verilen Ali Rıza Arslan’ı çizdi

İtalyan karikatürist cenazesi 7 yıl sonra çuval içinde babasına verilen Ali Rıza Arslan’ı çizdi


İtalyan karikatürist Gianluca Costantini cenazesi çuval içinde babasına teslim edilen Hakan Arslan’ı İstanbul’da bulunan bir duvara çizdi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürecinde yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden Hakan Arslan’ın kemikleri 7 yıl aradan sonra 29 Ağustos’ta babası Ali Rıza Arslan’a bir çuval içinde teslim edildi. Arslan’ın cenazesi Erzurum’a götürülerek Karayazı ilçesine bağlı Çavuş köyünde defnedildi.

Arslan’ın cenazesinin çuval içinde babasına verilmesi büyük tepki toplarken İtalyan gazeteci ve karikatürist Gianluca Costantini, Arslan’ın içinde yer aldığı çuvalı taşıyan babasını İstanbul sokaklarındaki bir duvara çizdi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre çizilen resimde Arslan’ın kafasının kırmızı renkle çizilmesi dikkat çekti. Costantini resmi, “Türkiye’nin güneydoğusundaki Diyarbakır ilindeki bir mahkeme, Hakan Arslan’ın kentte askeri operasyon sırasında hayatını kaybetmesinden yaklaşık 7 yıl sonra cenazesini plastik bir torba içinde ailesine törensiz bir şekilde iade etti” ve “Hakan Arslan ve babası İstanbul sokaklarında” ifadeleriyle sosyal medyada paylaştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version