Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbulspor 17 yıl sonra galip

İstanbulspor 17 yıl sonra galip

Spor Toto Süper Lig‘de Alanyaspor, İstanbulspor‘a 1-0 yenildi. Konuk ekip 17 yıl sonra Süper Lig’deki ilk golünü ve üç puanını kazandı.

Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında ilk üç haftada yenilgi yüzü görmeyen Corendon Alanyaspor ile maçlarında puan alamayan İstanbulspor karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz sona eren maçın 46. dakikasında sahneye Valon Ethemi çıktı. Makedon oyuncu ceza sahası sol ön çizgisi yakınından kazanılan serbest vuruşta harika bir şutla topu ağlarla buluşturdu ve İstanbulspor’u 1-0 öne geçirdi. Ethemi, 17 yıl sonra İstanbulspor’un Süper Lig’deki ilk golünü kaydetti. 

86. dakikada ikinci yarı oyuna giren Kristal Abazaj‘ın ceza sahası içiresinde Yusuf’a yaptığı hareket sonrası Mustafa Kürşat Filiz, penaltı noktasını gösterdi. Bir dakika sonra Candeias, penaltı için topun başına geçti. Oyuncunun vuruşunda kaleci David Jensen gol izni vermedi ve topu kornere gönderdi. Abazaj, kurtarılan penaltı sonrası hakeme gitti. Kürşat Filiz, Arnavut oyuncuya itirazları nedeniyle önce ikinci sarı kartı, ardından kırmızı kartı çıkardı. 

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve İstanbulspor, bu sezon ilk golünü attığı karşılaşmadan ilk üç puanını çıkardı.  Alanyaspor ise dördüncü hatfada ilk kez yenildi ve 5 puanda kaldı. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version