Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

IŞİD’li Jamal Alwi hâkimle pazarlık etti: ‘Tahliye ederseniz askerleri kimin yaktığını söylerim’

IŞİD’li Jamal Alwi hâkimle pazarlık etti: ‘Tahliye ederseniz askerleri kimin yaktığını söylerim’


1 Eylül 2015’te IŞİD tarafından kaçırıldıktan sonra yakılarak katledilen Türk askerleri Mehmet Şahin ve Sefter Taş’ın ölümüyle ilgili davanın tutuklu sanığı Jamal Alwi, tahliye edilmesi karşılığında askerleri katleden IŞİD’linin ismini söyleyeceğini belirterek hâkimle pazarlık etti.

Independent’ın haberine göre; Alwi, Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanıyor. Davanın temmuz ayında görülen duruşmasındaki ifadesinde Alwi, mahkeme heyetiyle adeta pazarlık yaptı. Suçsuz yere hapiste yattığını ve IŞİD’le herhangi bir alakasının olmadığını ileri süren Alwi, “Tahliye olmam durumunda, askerleri infaz eden şahıs hakkında da bilgi vermek istiyorum” dedi. “Bahsettiğim şahıs Suriye’de ikamet etmektedir. Kendisi Suriye’ye bağlı Çobanbey’de bulunmaktadır. Kendisinin kod adı Ebu Abdullah el Şami’dir” diyen Alwi, ismini verdiği kişinin IŞİD’in kadısı olduğunu söyledi. Bu bilgiyi şu anda cezaevinde bulunan bir IŞİD mensubu tarafından öğrendiğini belirten Alwi, sözlerine şöyle devam etti:

”Bu bilgileri ancak size yüz yüze anlatabilirim, burada anlatamam. Tahliye olmam durumunda bu şahsı sağ veya ölü olarak bulacağım. Ben DEAŞ’a karşı biriyim. 3 oğlum DEAŞ yüzünden öldü. Suçsuzum, bakmam gereken ailem vardır, tahliyemi talep ediyorum.”

Jamal Alwi’nin sözlerinin ardından mahkeme tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma eylül ayında görülecek.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version