Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İlk uçuş bugün yapılacaktı: İsrail, Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilere Türkiye’ye uçma fırsatı verecek planı askıya aldı

İlk uçuş bugün yapılacaktı: İsrail, Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere Türkiye'ye uçma fırsatı verecek planı askıya aldı

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilerin, Ramon Havalimanı üzerinden Antalya ve İstanbul’a uçabilmesini sağlayan planın durdurulduğunu açıkladı. Plana göre, uçuşların bugün başlaması bekleniyordu.

İsrail tarafından ağustos ayının başında yapılan açıklamada, Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilerin, Eylat şehrinde bulunan Ramon Havalimanı üzerinden Antalya ve İstanbul’a 22 Ağustos’tan itibaren uçabileceği açıklanmıştı.

Ancak, plan uygulamaya geçilmeden durduruldu. İsrail’den yapılan açıklamada neden belirtilmezken, yeni bir tarihin önümüzdeki günlerde duyurulacağını açıkladı.

The Guardian’daki habere göre, İsrail’in işgali altındaki bölgelerde yaşayan Filistinliler için en büyük problemlerden birisi serbest dolaşım hakkı. Batı Şeria’da yaşayan Filistinliler,n, uluslararası seyahatlar için Allenby Köprüsü üzerinden Ürdün’e geçmesi gerekiyor.

Planın, geçtiğimiz ay Orta Doğu turuna çıkan ABD Başkanı Joe Biden’ın ziyareti sırasında gündeme geldiği iddia ediliyor. Daha önce, Batı Şeria’da bulunan Ramallah şehri yetkilileri, planı reddettiklerini açıklayarak, kararın kendilerine danışılmadan alındığını söylemişti.

Türkiye ve İsrail, geçen hafta tam diplomatik ilişkilere döneceklerini açıklamış ve karşılıklı büyükelçi atama kararı almıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version