Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘İkinci S-400 bataryası ikmali için anlaşma sağlandı’ iddiası

‘İkinci S-400 bataryası ikmali için anlaşma sağlandı’ iddiası


Türkiye ile Rusya arasında S-400 füzeleri konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Türkiye, Rusya’dan aldığı füzelerin kısmi üretimini gerçekleştirecek. Rus haber ajansı TASS’ın haberine göre, Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitri Şugayev, Türkiye’nin ikinci parti S-400 hava savunma sisteminin tedariki için bir anlaşma imzalandığını açıkladı. Rusya’dan yapılan açıklamada “İkinci S-400 bataryasının Türkiye’ye ikmali ve Türkiye’de kısmi yerli üretim için sözleşme imzalandı.” ifadeleri yer aldı.

Haber 7’ye konuşan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi ise “Yeni bir gelişme söz konusu değil. ilk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Rus Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Direktörü Dmitriy Şugayev: “İkinci S-400 bataryasının Türkiye’ye ikmali ve Türkiye’de kısmi yerli üretim için sözleşme imzalandı” pic.twitter.com/m1KL4xN8aF

— SavunmaSanayiST.com (@SavunmaSanayiST) August 16, 2022

Türkiye, ABD ile F16 Block 70 alımı ve modernizasyonu konusunda son dönemde görüşmeler yapıyordu ancak bugüne kadar olumlu bir sonuç alamamıştı. Eğer bu açıklama doğru ise Türkiye’nin ABD’den F-16 alma ihtimali yok denecek kadar az. Türkiye, S-400 nedeniyle F-35 projesinden de atılmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version