Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İhraç akademisyen Nuriye Gülmen’e uygulanan tecridin kaldırılması için destek çağrısı

İhraç akademisyen Nuriye Gülmen’e uygulanan tecridin kaldırılması için destek çağrısı


15 Temmuz’un ardından OHAL sürecinde çıkarılan KHK ile hukuksuzca ihraç edilen ve Ankara Yüksel Caddesi’ndeki ‘işimizi geri istiyoruz’ eylemleriyle tanınan akademisyen Nuriye Gülmen’e uygulanan tecridin kırılması için kız kardeşi Beyza Gülmen mektup gönderme çağrısında bulundu.

KHK’lara elindeki ‘işimi geri istiyorum’ yazan tek bir dövizle direnen akademisyen Nuriye Gülmen görevinden ihraç edildikten sonra uzun süre Yüksel Caddesi’nde eylem yapmıştı. Açlık grevine giren Nuriye Gülmen daha sonra 5 Ağustos 2020’de İdil Kültür Merkezi’nde 6 kişi ile birlikte gözaltına alınmış, 11 Ağustos 2020 tarihinde ise tutuklanmıştı. Nuriye Gülmen hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan davada İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl hapis cezası verilmişti.

Nuriye Gülmen’in kız kardeşi Beyza Gülmen haksız yere hapis cezası verilen ablası Nuriye Gülmen’e mektuplarla destek verilmesi için çağrıda bulundu.

”MEKTUPLARLA TECRİDİ KIRALIM”

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Beyza Gülmen, ‘‘Biliyorsunuz ablam Nuriye Gülmen’e sahte dijital materyaller delil olarak gösterilerek 10 yıl hapis cezası verildi. Çünkü ablam OHAL döneminde de direnileceğini tüm dünyaya gösterdi. Ablam diyor ki; insan çok haklı ve meşhur olduğunu bildiği halde bile yalnız olmadığını bilmek istiyor. Bizler de ona yalnız olmadığını gösterelim. Ablamı yalnız bırakmayalım ona mektup gönderelim, tecridi kıralım.’’ İfadelerini kullandı.

Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen herkesi haksız yargılanan ablası Nuriye’ye mektuplarla desteğe çağırıyor. #NuriyeGülmeneÖzgürlük pic.twitter.com/O7ukRkOXJS

— Nuriye Gülmen (@NuriyeGulmen) August 23, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version