Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İBB’nin Kürtçe’ye yer vermediği levhaları kaldırdı


İSTANBUL– İBB tarafından tuvaletlere asılan 8 dilde Kürtçe’ye yer verilmemesine dair gösterilen tepkinin ardından İBB levhaları kaldırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından kentin çeşitli yerlerine konulan tuvaletlerde kadın-erkek tuvaletlerini ayrıt etmek için 8 dilde yer verdiği levhayı, Mezopotamya Ajansı’nın (MA) “İBB’nin 8 dilli levhasında Kürtçe yok!”  haberi ardından kaldırdı.

İBB, Beyoğlu’na bağlı Okmeydanı’nda bulunan Anadolu Parkı’nda faaliyete soktuğu tuvaletlerde, kadın-erkek lavabolarını ayırt etmek için 8 dilde levha astı. Türkçe, Çince, İngilizce ve İspanyolcanın da yer aldığı levhada, Kürtçeye yer verilmedi. Bunun üzerine mahalle sakinleri ve kamuoyu duruma büyük tepki gösterdi. 

MA tarafından ortaya çıkarılan ırkçı durum nedeniyle İBB Kürtçe’ye yer vermediği levhaları kaldırdı. Kentin Şişli ilçesinde bulunan Mecidiyeköy’de bulanan tuvaletlerde de söz konusu levhanın kaldırıldığı görüldü. Levhaların kaldırılması ile tuvaletler üzerinde kadın-erkek ayrımı yapan herhangi bir yazı yer almazken, sadece kadın ve erkek simgeleyen fotoğraflar yer aldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version