Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hol Kampı’ndaki operasyonun bilançosu açıklandı


HABER MERKEZİ – QSD, Hol Kampı’na yönelik başlatılan İnsani ve Güvenlik Hamlesi’nin 3 günlük bilançosunu açıkladı. 27 DAİŞ üyesi yakalanırken, çok sayıda tünel tespit edildi.

 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri’nin DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon ve QSD’nin desteğiyle DAİŞ hücrelerini dönük başlattığı İnsani ve Güvenlik Hamlesi’ne dair açıklama yaptı. Hol Kampı’nda 3’üncü gününde süren operasyona dair şu bilgiler açıklamada yer aldı: İlk bölümdeki arama ve temizlik operasyonu tamamlandı ve bu bölümdekilerin belgeleri yenilendi. Hol Kampı’nın ilk bölümündeki aramaların devamında DAİŞ hücrelerinin saklanmak için kullandığı 4 tünel tespit edilerek kapatıldı. Operasyon güçleri, arama ve izleme çerçevesinde Hol Kampı’nın ilk bölümünde DAİŞ’in gizli hücrelerinden 27 çete üyesini yakalandı. Operasyon güçleri, İnsani ve Güvenlik Hamlesi’nin 2’nci aşamasının 2’nci gününde güvenlik önlemlerini sürdürmeye devam etti ve ilk bölümdeki birçok çadırda arama ve temizlik operasyonu gerçekleştirdi.”

 

Açıklamada, operasyonun 3’üncü gününe dair ise şunlar paylaşıldı: “Geçen 2 günde operasyon güçleri, DAİŞ çetelerinin aşırılık yanlısı fikirlerin yaymak, ayrıca şeriat mahkemesi olarak kullandıkları ve onlarla işbirliği içine girmeyenlere karşı karar ve ceza vermek için kullandıkları 33 çadırı kaldırdı.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version