Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’nin Maraş buluşmasında ‘direniş’ mesajı


MARAŞ – Maraş’ta halkla buluşan HDP heyeti, “Direnişi ortaklaştırmaktan başka yol yok” mesajı verdi. 

 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Maraş ziyaretleri sürüyor. Milletvekilleri Mahmut Toğrul, Fatma Kurtulan ve Zeynel Özen’ın da aralarında olduğu heyet, Çağlayancerit ilçesine bağlı Gonik (Bozlar) Çağlayancerit ve Quylon (Bayırlı)  mahallelerinde yurttaşlarla bir araya geldi. İlk olarak Gonik mahallesini ziyaret eden heyet, daha sonra diğer mahalelere geçti. Bayırlı Mahallesi Kültür Merkezi’nde yapılan buluşmada konuşan HDP’li Vekil Mahmut Toğrul, HDP’nin 40 yıllık bir mücadelenin mirası üzerine kurulduğunu söyledi. Partilerinin tekçileştirici zihniyete karşı tüm kimlikleri ve renkleri bünyesinde buluşturduğunu belirten Toğrul, “Bu topraklar üzerinde yaşayan tüm kimliklerle adil ve eşit bir birliktelik kurarsak bu topraklara mutluluk geleceğini söyledik. Artık birbirimizi değiştirip dönüştürmeyelim, birbirimizi olduğumuz gibi kabul edelim dedik. Bu topraklarda bu fikriyatın mayasının tuttuğunu gördük” dedi. 

 

‘DİRENİŞTEN BAŞKA YOL YOK’

 

“Bu topraklarda kimsenin zulmünü kabul etmedik ve etmemeye de devam edeceğiz” diyen Toğrul, şöyle devam etti: “Türkiye’de AKP-MHP’nin yenilmeyeceğine dair bir kanaat vardı. Ama bir de şunu söyledik; HDP oldukça umut vardır. 2019 yerel seçimlerinde herkes gördü. Bu stratejimizi de muhalefetten bağımsız olarak geliştirdik. Bizim niyetimiz onları desteklemek değil, Türkiye halklarına umut yaratmaktı. Bugün Maraş’a özgün olarak geldik. Tolhildan hattı içerisinde kalan bu topraklara ciddi bir saldırı politikası mevcut. Devlet örgütlenmemizin önüne geçmek için ciddi bir savaş konsepti yürütüyor. Tüm saldırılara karşı direnişi ortaklaştırmak, büyütmek yan yana gelmek dışında bizce bir yol yok.” 

 

Buluşmada yurttaşlardan gelen sorular yanıtlandı. Bir kişi, Kürtlerin siyasi arenada kendilerini temsil etmesinin önemine vurgu yaparak, “Başka partilerde umut yok. Onlar düzen partileridir. Bir birlerinden farkları yok. Biz kendimize bakmalıyız. Alevilerde bir söz vardır, ‘Ne düşünürsen kendinden düşün’ diye. HDP’de kendimizi konumlandırırsak umut büyür” dedi. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version