Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’li meclis üyeleri suç duyurusunda bulundu


MERSİN – Akdeniz Belediyesi’nde meclis toplantısı öncesi gözaltına alınan HDP’li Meclis üyeleri, AKP’li belediye başkanı, soruşturma savcısı ve TEM şube polisleri hakkında suç duyurusunda bulundu. 

 

Mersin’de Akdeniz Belediyesi’nin 50 milyon TL borçlanma yetkisi ve gayrimenkullerin satışının konuşulacağı toplantı öncesi gözaltına alınan ve toplantı sonrası serbest bırakılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis üyeleri, gözaltına alınmalarına ilişkin suç duyurusunda bulundu. HDP’li meclis üyeleri, Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak, soruşturma savcısı ve TEM şube polisleri hakkında suç duyurusunda bulundu. 

 

Mersin Adliyesi’ne gelen Meclis üyeleri hazırladıkları dilekçeyi Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na, soruşturma savcısı için hazırladıkları suç duyurusunu da Hakim ve Savcılar Kurulu’na (HSK) teslim etti. Meclis üyeleri, suç duyurusunun ardından adliye binası önünde açıklama yaptı. 

 

‘TARİHİN EN SANSASYONEL OLAYLARINDAN BİRİ’ 

 

Açıklamaya gözaltına alınıp serbest bırakılan meclis üyeleri, avukatları ve HDP Mersin İl Eşbaşkanları katıldı. Burada konuşan Akdeniz Belediyesi HDP Meclis Sözcüsü Özgür Çağlar, “Biliyorsunuz 28 Temmuz 2022 tarihinde Akdeniz Belediyesi Meclis toplantısı öncesinde HDP’li Meclis üyeleri gözaltına alındı. Bu, Türkiye’nin siyasi tarihinde görülmüş en sansasyonel olaylardan biridir. İktidarın meclis çoğunluğunu ele geçirmek için HDP’nin meclis üyelerini gözaltına aldırttığı bir süreç yaşandı” diye belirtti. 

 

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

 

Gözaltı operasyonunu yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Çağlar, “Bu gözaltı operasyonunu yapanlarla ilgili, bu operasyonun perde arkasında gerçekleşebilecek olaylarla ilgili bugün Adalet Komisyonu aracılığıyla HSK’ya başvurumuzu yaptık. Aynı zamanda Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, emniyet müdürü, Tem Şube polisleri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Biz bu operasyonun hukuk dışı olduğunu, hukuk devletinin gerekliliklerine uygun olmayan bir operasyon olduğunu dile getiriyoruz. Bu ülkenin kanunları var, anayasası var, hak arama hürriyeti var. Hak arama özgürlüğü kapsamında bizler muhalefet partisiinin temsilcileri olarak bu sürecin hem hukuk anlamında hem siyasi anlamda takipçisi olacağız” dedi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version