Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP: Alevilere yönelik saldırıyı kınıyoruz


ANKARA – Alevi kurumlarına yönelik saldırıyı kınayan HDP MYK, “Gerçek failler bulunana ve perde arkasındaki azmettiricilerden hesap sorulana dek mücadelemizi sürdürecek, sürecin takipçisi olacağız” açıklaması yaptı.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Ankara’da dün Ana Fatma Cemevi, Şah-ı Merdan Cemevi, Gökçebel Köy Derneği ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’na eş zamanlı yapılan saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.  “Alevilere ve Alevi kurumlarına yönelik alçakça saldırıları kınıyoruz” başlıklı açıklamada, saldırıların iktidarın Alevileri hedef alan söylemleriyle tetiklendiği belirtildi.

 

‘BAKANLIK ÜZERİNİ KAPATIYOR’

 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Bu saldırılar siyasal iktidarın Alevileri ötekileştirmesi, inançlarını yok sayması ve Alevi karşıtlığı üzerinden siyaset yapmasıyla doğrudan ilgilidir. İçişleri Bakanlığı’nın olayla ilgili bir kişiyi gözaltına almış olması olayı aydınlatma çabası değil bilakis olayın üstünü kapatmaktır. Zira bu kadar organize ve eşzamanlı bir saldırıyı bir kişinin yapması mümkün değildir.

 

Ankara’daki cemevi saldırılarının ardında hesapları olan karanlık güçler asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Hedeflenen provokasyonlar boşa düşecektir. Alevi canlar yalnız değildir. Alevilere ve Alevi kurumlarına yönelik saldırıların gerçek failleri bulunana ve perde arkasındaki azmettiricilerinden hesap sorulana dek mücadelemiz sürdürecek, sürecin takipçisi olacağız.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version