Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“Hastanede yatan Covid-19 hastalarının mutlaka ek hastalığı var”

CHP’nin raporu: 26 Nisan’dan 1 Mayıs’a dek her bir saatte 11 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti


Antalya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, Koronavirüs vaka sayılarındaki artışla birlikte daha önce yatan hasta sayısının sıfırlandığı yoğun bakımlarda tekrar yatışların başladığını söyledi. Başıbüyük, “Yoğun bakımlarda yatan hastaların yaş ortalaması 75. Serviste ve yoğun bakımdaki hastaların her birinin mutlaka ek bir hastalığı var” dedi.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, artan vaka sayısının yoğun bakımlara ciddi yansıması olmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Dönem dönem pandeminin pik yaptığı, vaka sayılarının arttığı zamanlar oldu. Şu anda tüm dünyada olduğu gibi böyle bir dönem yaşıyoruz. Önceki dönemlerde artan vaka sayılarında yoğun bakım ve hasta yüklerinde ciddi artış oluyordu. Daha önceki piklerde sadece Koronavirüse odaklanıyor ve sadece bununla ilgili hastalıkları değerlendirmek durumunda kalıyorduk. Şu anda Koronavirüsle mücadele ederken normal işleyişimiz devam ediyor. Bu da şu anki varyantın hastaneye çok ciddi yük getirmediğini gösteriyor.”

“Yoğun bakımdaki hastaların yaş ortalaması 75”

Şu an Koronavirüs nedeniyle ek hastalığı olan ve ileri yaş vatandaşların yoğun bakımlarda yattığını belirten Op. Dr. Başıbüyük, “Yoğun bakımlarda yatan hastaların yaş ortalaması 75. Serviste ve yoğun bakımdaki hastaların her birinin mutlaka ek bir hastalığı var. Kalp veya böbrek yetmezliği, kanser nedeniyle kemoterapi alanlar. Bu kişiler Koronavirüse yakalandıklarında daha ağır geçiyor ve yoğun bakım ihtiyacı doğuyor” ifadelerini kullandı. (DHA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version