Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Halk şölenlerinde tecridi kırma çağrısı


İSTANBUL– DTK, TJA, DBP ve HDP’nin “Sömürgeciliğe karşı toplumsal özgürlük”  şiarıyla birçok ilçede düzenlediği halk şölenlerinde PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Sömürgeciliğe karşı toplumsal özgürlük” şiarıyla İstanbul’un Sultanbeyli, Esenler ve Bağcılar ilçesinde halk şöleni gerçekleştirdi.

HDP Sultanbeyli ilçe binasında gerçekleştirilen halk şölenine TJA üyeleri, PKK’nin ilk komutanlarından Mahsun Korkmaz’ın (Agit) abisi Fahri Korkmaz, HDP Sultanbeyli İlçe Eşbaşkanları, HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Cengiz Topbaşlı, Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER), Anadolu Yakınlarını Kaybedenler Derneği (AN-YAKAYDER), Barış Anneleri, tutuklu yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Şölenin yapıldığı alana “Dirilişten özgürlüğe zaferlere yürüyoruz”, “Özgürlük varlığımızın vazgeçilmez koşuldur tecridi kıralım özgürlüğü sağlayalım” pankartları asılırken şölende “Şehit namırın” sloganları atıldı.

Şölen, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Açılıştan hemen sonra söz alan Sultanbeyli İlçe Eşbaşkanları Filiz Aydın ve Alamettin Demir devrim mücadelesinde yaşamını yitirenleri anarak mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından HDP Gençlik Meclisi’nde yer alan bir genç Kürtçe şiir okudu. Şölende son olarak sanatçı Onur Evin’in çaldığı Kürtçe stranlar eşliğinde halaylar çekildi.

BAĞCILAR

HDP Bağcılar İlçe Örgütü’nde düzenlenen şölene ise HDP Parti Meclisi (PM) üyeleri, HDP İl ve İlçe yöneticileri, Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER), Anadolu Yakınlarını Kaybedenler Derneği (AN-YAKAYDER) ve Gençlik Meclisi üyeleri katıldı. Şölende, “Direnişten özgürlüğe zaferle yürüyoruz” pankartı asıldı.

Şölen öncesi birçok kişinin katıldığı basına kapalı toplantı yapıldı. Toplantı sonrası katılımcılar slogan attı. 

Daha sonra Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçıları sahnede ezgiler söyledi. Ezgilerle birlikte katılımcılar, halaylar çekerek, sloganlar attı.

Şölen sloganlar eşliğinde sona erdi.

ESENLER

HDP Esenler ilçe binasında gerçekleştiren halk şölenine DBP Marmara Eşsözcüsü Atilla Özdağ, DBP PM üyesi Fatma yeni ve çok sayıda kişi katıldı. Şölen salonuna “Direnişten özgürlüğe zaferle yürüyoruz” pankartı asıldı.

Konuşmaların ardından MKM sanatçıları sahne alarak Kürtçe stranlar seslendirdi. Şölene katılan halk çalınan stranlar eşliğinde halay çekti.

Şölen alkışlar eşliğinde son buldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version