Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HABER-KULİS | Hicabi Dursun’un yerine Muhterem İnce AYM üyesi yapılacak

HABER-KULİS | Hicabi Dursun’un yerine Muhterem İnce AYM üyesi yapılacak


HABER-KULİS | OĞUZ AYAR

Yeni yargı yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Ankara’da başta bakanlıklar olmak üzere yargı camiasında hummalı bir çalışma yürütülüyor. Yeni makamlara atanan Başsavcılar, genel müdürler ve daire başkanları alt kadrolarını yeniden kurmak için yoğun bir mesai harcıyor. Kurumlar, özellikle ellerindeki kadrolarla ilgili bilgileri Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı gibi kurumlarla paylaşarak kapsamlı bir güvenlik taraması yaptırıyor.

Bürokraside yaşanan yeni görevler ve terfiler her kurumda fazlasıyla yaşanıyor. Özellikle Ak Parti iktidarı olası bir seçimde kaybetmesi halinde yeni gelecek iktidarı ‘topal ördek’ pozisyona getirmek için kritik makamlara güvendiği isimleri getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar’ı Anayasa Mahkemesi’ne üye yaparak çoğunluğu eline alan iktidar, ekim ayında kritik bir atamaya daha imza atacak.

Tr724’e ulaşan kulis bilgisine göre; yeni hedef İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’yi AYM üyesi yapmak. Ekim ayı sonunda AYM üyesi Hicabi Dursun yaş haddinden emekli olacak. Onun emekli olmasına müteakip de yerine Sayıştay kadrosundan Bakan yardımcısı Muhterem İnce gelecek.

Kaynakların aktardığı bilgilere göre; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Sayıştay’a seçilecek 5 üye için isimler belirlenmişti. Seçim sonucu Sayıştay meslek mensupları kontenjanından Mehmet Avcı, Mehmet Çıvgın, Erdoğan Durkut, Selim Erdem, Ramazan Selek ve Mehmet Fahri Şimşek’in isimleri belirlenmişti.

Bunun yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı meslek mensupları kontenjanından Ertan Erüz, Mahmut Kazan, Saray kontenjanından ise Süleyman Büyükşahin ile Muhterem İnce aday olarak belirlenmişti. İnce, halihazırda İçişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyor. TBMM Genel Kurulu’nda bu 10 isim arasından 5’i Sayıştay üyesi olarak belirlenecek. İnce Sayıştay’a üye olduktan hemen sonra, kurum kadrosundan AYM’ye aday gösterilecek.

Saray’ın talimatıyla da muhtemelen ekim sonunda AYM’nin yeni üyesi olarak göreve başlayacak. Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’da bir gün içerisinde Yargıtay üyeliğine seçilmiş. Üyelerin büyük çoğunluğunun oylamasıyla da AYM’ye üye olarak atanmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version