Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Günay: Suriye’de taraf olmayalım dedim, Erdoğan ‘6 ay sürmez’ cevabı verdi

Günay: Suriye’de taraf olmayalım dedim, Erdoğan ‘6 ay sürmez’ cevabı verdi


Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2011 yılında Erdoğan’ı ‘Suriye’de taraf olunmaması’ konusunda uyardığını ancak Erdoğan’ın, “Endişe etmeyin, 6 ay sürmez.” dediğini aktardı.

2011 sonuydu:
Bir ülkenin rejimini dışarıdan zorlayarak değiştirmenin haksız ve imkansız olduğunu, Suriye’de taraf olmamamız gerektiğini anlattım.
“Endişe etmeyin, 6 ay sürmez,” diye cevap verdi.

Nice acıyla dolu 10 yıl,
6 ay geçti.
Düzeltmeye çalışıyor.https://t.co/MwEYxWU1iq

— Ertuğrul Günay (@ErtugrulGunay) August 19, 2022

Ertuğrul Günay, Esad rejimine yönelik ılımlı mesajlar veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘U’ dönüşüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Günay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “2011 sonuydu: Bir ülkenin rejimini dışarıdan zorlayarak değiştirmenin haksız ve imkansız olduğunu, Suriye’de taraf olmamamız gerektiğini anlattım. “Endişe etmeyin, 6 ay sürmez,” diye cevap verdi. Nice acıyla dolu 10 yıl, 6 ay geçti. Düzeltmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

AHMET DAVUTOĞLU: BU SÜRECİ HAFTALARLA İFADE ETMEK GEREKİR!

Dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 2012 yılı ağustos ayında NTV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında Suriye’deki sancılı sürecin çok uzun sürmeyeceğini söylemişti. Davutoğlu, “Bu süreci artık yıllarla değil, aylarla veya haftalarla ifade etmek gerekir.” demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dün NTV’de katıldığı programda, “2011’de başladığı zaman biz bu sürecin bu kadar uzun süreceğini tahmin etmedik.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version